• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
lov - майстор
А бе човеко, хора дето си изкарват ляба с паркети също ти казват да не слагаш в кухнята. Що после искаш да се псуваш сам. Ама тя благоверната отдавна е казала и решила и сега само питаш колкото да си успокоиш съвеста.
Сам се сещаш че след първото лекичко наводнене ако ще да е една едно канче вода и заминаваш в първо отделение. Да не говорим с тези уреди. Хората сифони вече почнаха да си слагат в кухните ти се опитваш да дърпаш дявола за опашката.
Chefo77 - майстор
Lov, монтирал съм и ламинати, и паркети за една камара пари в кухни и сие и хората си ги ползват - къде по-успешно, къде не толкова. Просто идеята е да се знаят рисковете и ползвателя да си вземе решението на база правилна СОБСТВЕНА преценка. Няма смисъл да се сърдим, ако не послуша съвет - парите са на клиента. :)
Можем само да пожелаем нищо от опасенията ни да не се случва.
stenmark - специалист
Ами да го снимам паркета си в кухнята.На 14г е ,лепен,не е клик.То паркета го изкарахте кашкавал.Изтървани са доста неща,и е мит поне 1път на ден/повечето пъти по два/.Просто като въпрос:като кухнята и всекидневната са една стая пак ли да са отделят?а тая лайстна която ще ги отделя дали ще е добре.
Chefo77 - майстор
Ти ако искаш, мога да ти наснимам и ламинат на няма и месец, който за нищо не става - въпросът е дали ТИ можеш да му гарантираш, че след 14 години и неговия ще е като твоя :wink: Защото моята "работа" е го предупредя за този вариант, нищо повече.
А и в нашия хол жената мие с моп-а поне 2 пъти на седмица - НИКОГА няма да му препоръчам това, макар вкъщи да го допускам.
Ааа, и между ламината "преди" и "сега" има балкан разлика.
Всеки сам си преценява. Приказки от типа на "Аз правя така и всичко е ток" не са меродавни, защото обстоятелствата не са едни и същи. Но последиците могат да бъдат неприятни.
stenmark - специалист
По-горе къде съм написал аз така правя,но ти си написал какво правиш.Мисля има разлика.И имах въпрос на който не беше отговорен.Понеже "работата" ти е да даваш съвети.Относно материала,със сигурност има разлика,но не мога да приема че няма избор за което преди нямаше.
lov - майстор
Chefo нали се сещаш че съм видял не една протекла пералня или съдомиялна.Всеки с професионалните си проблеми. :) И точно това исках да предпазя човека след като пита. За останалите кухненски аварии вече говоря от първо лице щото не е да не ми се е случвало и на мен. И като изсипеш някой блажолак си е яко търкане с препарати. Колкото и да пазиш като се пържи на печката си пръска и по земята. И защото от куртоазия трябва да ставаш роб на една подова настилка. Човека пита и аз му отговарям от практика. При мен беше натурален паркет и мозайка под мебелите и уредите. Паркета го бях импрегирал яко с полиестерен лак но по ред причини се наложи да го махна. Едно е да сложа подово а и прехода така разположен че като застанеш пред мивката или печката ти остава точно под краката и ти убива. Уж добре уплътнено защото съм се наливал от пералня доста пъти юнашки и не се надигнал. Но когато почнах да го махам се оказа че от него е останала само корубата от лака и всичко друго на тор.
Та ти си виждал дето се казва от 2 и от 200 лева и знаеш кое може да изкара и как трябва да се положи ама един такъв хубав паркет стъпва на цената и на хубава плочка.
Та всеки се изказа по темата а пък крайното решение си е негово.
То и баня с паркет съм вижда по ингилизко както и баня без сифон защото има само една вана но такова извращение не бих си направил в къщи. Ма всеки си е луд с номера.
Chefo77 - майстор
stenmark написа:
По-горе къде съм написал аз така правя,но ти си написал какво правиш.Мисля има разлика.И имах въпрос на който не беше отговорен.Понеже "работата" ти е да даваш съвети.Относно материала,със сигурност има разлика,но не мога да приема че няма избор за което преди нямаше.
Не, истинската ми работа е да монтирам каквото клиента иска. Моралното ми задължение обаче е, когато има рискове, да му ги кажа - защото не съм от онези, които ги интересуват единствено да си вземат парите.
А тук във форума мога единствено да "работя" даване на съвети. Ти споделяш опит личен... доколкото разбирам единичен (в което няма нищо лошо), аз споделям опит на клиенти - това не прави твоя опит маловажен, а просто една малка част от реалните ситуации.
Изборът винаги го е имало - естествено сега има малко по-голям - но в случая човека не пита какво да вземе (защото вече е решил и взел), а как ще бъде по-добре да бъде монтиран.
На кой въпрос не ти беше отговорено - дали е удачно да се раздели с лайсна - ами да, разделя се с алуминиева лайсна. Проблемите са никакви, пречи единствено на хора, които си тътрят краката и им се явява голям проблем да ги вдигнат на 3-4 мм, за да не я усещат. В някои случаи дори лайсната се явява много приятен елемент, ако е в цвета на дръжките на шкафчетата, например.
Ако намекваш за това, дали ако протече пералнята, не е еднакво опасно - аз протичане на пералня изобщо не слагам в списъка с рискове. Качествено протичане наводнява апартамента и няма никакво значение къде с каква настилка си, всичко понася щети. "lov" е описал кои са истинските заплахи в ежедневието - малките, но които натрупвайки се, ти късат нервите. Наистина - НЕ трябва човек да е роб на обзавеждането си и постоянно да мисли дали няма да му направи нещо.
eshk0 - специалист
Благодаря за всичките ви коментари и мнения :) Очертава се да слагаме ламината и в кухнята. Да попитам още нещо.
Чувал съм, че са слагали силикон на ламината (за кухнята например) това вярно ли е? Може ли да има ефект, например за да не попие вода?
Chefo77 - майстор
Слагат Click sealer или Click guard. Аз лично не съм убеден в ефективността на тези химии, но след като ги произвеждат - вероятно имат някакъв ефект.
eshk0 - специалист
Chefo77 написа:
Слагат Click sealer или Click guard. Аз лично не съм убеден в ефективността на тези химии, но след като ги произвеждат - вероятно имат някакъв ефект.
Препоръчаха ми тоя Click sealer от магазина, ще взема едно да намажа тия в кухнята.
Преди малко пристигна и ламината :-D

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Мнения и препоръки за ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: