lyki написа:Nищо ново същаята схема я има на едни военни А Пе еМ-ки които се използваха на военните полигони за повдигане и сваляне на мишените.Май си служил също като мен на военен полигон, и си поддържал мишените и АПМ - ките
Там ел двигателчетата са с различно напрежение 220,50 и 36 волта, но общото им бе че всички бяха с навит ротор около 5000 об/мн.и с четки.Всичкототова въртеливо движение се пренася на един редуктор който сваля и вдига мишената(в нашия случай количката)но за съжаление не помня точно схемата ,но основното бе размяна в захранване на четките.
 Суперска службица си беше еиииии
  Суперска службица си беше еиииии   Сега да ме върнат, при същите условия се връщам веднага!
  Сега да ме върнат, при същите условия се връщам веднага!  Цяла вишка на разположение, без началници, целия ми цивилен гардероб беше там + TV и т.н......
  Цяла вишка на разположение, без началници, целия ми цивилен гардероб беше там + TV и т.н......Най гадно беше като имаше укасила мишена... чоплиш с отверката по съмнителните рикушети и пак мериш с мултицета - КЪСО! Но им хванах цаката де
 допираш двете жички на шините 380V и тя сама си показваше каде е укасила и си се оправяше сама
 допираш двете жички на шините 380V и тя сама си показваше каде е укасила и си се оправяше сама