Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
burt94 - напреднал
Приятели, здравейте нов съм във форума, но тук ми харесва има страшно много идеи за какво ли не. Но съм решил да се заема с едно начинание което ме спъва малко, имам нужда от хубав компресор за въздух, но не ми се дават от порядъка на 2-3к лв за нов .Та имам блок с бутала и колянов вал, от пежо 1.9, но нямам глава. Ето как съм решил да процедирам, трябва да намеря една метална плоча дебела около 1 см, за глава на която да монтирам някакви клапани(нямам идея какви да използвам), слагам си масло връзвам си ремък и към водната помпа за охлаждане на блока, може да добава и някой радиатор ще видим. Та търся най-добрия вариант за клапани не знам какви да използвам отворен съм към всякакви предложения. Мерси и лек ден!
crez - майстор
Как си го премислил този компресор от автоблок не ми стана много ясно, многоцилиндровите са промишлени и не нагнетяват едновременно, а цилиндър след цилиндър увеличавайки налагането . Сторед мен може да се използват неговите клапани (след почистване и напасване) Ел.двигателя вероятно трябва да бъде от порядъка 5-10 квт. задължително трифазен обороти 500-600.
Andri01 - майстор
Пусти кучето да търси във форума. Преди 2-3 месеца имаше подобна тема.
maleeeestrax - специалист
Ако си купиш глава за този двигател втора употреба разбира се май най лесно ще се приспособи но си мисля че трябва да ти отваря клапан при горно положение на буталото .Не знам какъв електромотор ти трябва и дали е рентабилна цялата работа
burt94 - напреднал
Ами ще използвам ел, двигател с мощност 7кв който ще тръгва на звезда - триъгълник. И благодаря на колегата намерих темата и варианта с неговите си клапани звучи добре но ще се преработва разпределителния вал, ще трябва и хубава центровка за да се отваря изпускателния(нагнетателен) клапан точно когато буталото е в ДМТ и всмукателния в ГМТ. Или ако не стане с разпределителния вал ще опитам това с смяна на пружините на всмукателите с по - меки за да се отварят когато буталото се движи надолу. И да се сложат възвратни клапани на място дюзите. Ще пиша как върви сглобяването
solar_entusiast - специалист
Въобще не са нужни тези центровки.
Слагаш по един възвратен клапан на входа и на изхода на цилиндъра и всичко е ОК.
Промишлените компесори са точно на този принцип и задължително трябва буферен съд за намаляване пулсациите на налягането.

Тема "Въпросче за клапани на компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: