Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Айдее , почна сезона. :partyman: Днес отметнах 18 кубика , ама ми се такова бойната слава. Ъъ , проблем. И двете ми вериги са от руло рязани , и двете се "разхлопаха" при снадката . Мисля не е нормално - някой знаещ?
kuger - майстор
iivanov написа:
Айдее , почна сезона. :partyman: Днес отметнах 18 кубика , ама ми се такова бойната слава. Ъъ , проблем. И двете ми вериги са от руло рязани , и двете се "разхлопаха" при снадката . Мисля не е нормално - някой знаещ?
18 кубика, ти си робот, бре :-D
Аз не съм от много знаещите, но скъсана верига? Как ще се отрази на дъската, а и не дай Боже на теб?
Аз бих бегал за нови или за презанитване.
iivanov - майстор
kuger написа:
18 кубика, ти си робот, бре :-D
Не , само тъп. :-D То е ясно , че ще се ремонтират , но защо стана така? Кофти сглобка или кофти материал ? :?
koveslav - майстор
iivanov написа:
А как познаваш къде е снадката? Моите вериги също са преработвани,но нямам идея къде по тях са добавените звена. Или имаш впредвид общо разхлопване при снадките?
iivanov - майстор
На снадките на веригата има щампа с марката , а на снаденото - не. Или поне при мен е така.
koveslav - майстор
Тогава или не са валцовани както трябва при занитването,или материала на тези звена без марка е по-мек...Не е добре и в двата случая.Иди да ти ги дозанитят или ако е нужно да сменят тези звена.Не е скъпа операция.
profesionalist_wood - майстор
crez написа:
Калояне, защо режа с руска верига, минава през гвозвей и продължава да реже,(малко почва да криви ряза) а оригонската остава без зъби като мине през гроздея. Има ли по-читави вериги , от по-добра стомана, тези са като СТ3. След три заточвания на машина не остава нищо, а руска я точа 10 пъти и все още има зъб. Като специалист кажи ми има ли възможност да приспособя Jonsered-та да реже с руски вериги?
Чак сега видях това. Ами ще станат на резачката Тайга 245 и си реже с всички руски вериги по спомен дори е с същия стандарт като Дружба и Урал така мисля :?

Виж тук http://www.acresinternet.com/cscc.nsf/6 ... enDocument
mgbagera - специалист
Здравейте,
След дългогодишна вярна работа и нашата husqvarna 61 се нуждае от малко закърпване.
Занесохме я в сервиз на husqvarna и казаха че трябва да се сменят бутало, сегменти и лагери. Общо на стойност 270лв. Погледнах в eBay и там намерих комплект бутало, сегмент и болт на зена 19евро. Дали ще върши работа или е пълно менте? Общо взето там намерих всички части на двойно по ниска цена.

Преди време на една резачка Poland която беше задрала в цилиндъра и взехме цял двигател от eBay за 50евро и до днес работи без проблем.

Как бихте ме посъветвали да постъпя?
koveslav - майстор
Зависи какво производство са частите.Ако в евтината офрта са китайски части,а в скъпата примерно Mahle,въобще не трябва да се прави такова сравнение. Тук,на нашия пазар също можеш да си намериш китайски,тайвански и италиански производства части на доста прилични цени.
dragozow - майстор
Ето ти по-евтин от 270 лв вариант:
http://mina-parts.com/product.php?ProductID=137
http://mina-parts.com/product.php?ProductID=136

Имай предвид че качеството на частите се различава. Отделно че оригиналните части в българското представителство са на много високи цени.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: