• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
toolegittoquit - майстор
vlax написа:
Как да разбереш ,трябва да си на мястото на работа на naB4o .
Т.нар "китайска конфенция" леко я няма с моите диоптри, поне така смятам. Избирам си рамка. Ако някой се опита да пробута китайски рамки с китайски стъкла под формата на конфенция, смятам че бих ги различил. Във всеки случай, това си е чиста измама.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Pin Hole Glasses са прекрасен тренажор за очите. Предполагам, че пренастройват софтуера и тренират мускулчетата които управляват всички малки джаджички вътре в окото, но имат ефект и то огромен и осезаем. Носят се по десетина минути по няколко пъти на ден. След като съм била с тях, успявам да чета повече от час без очила. Проблемът е че наистина не са комфортни и просто ги забравям.
За пръв път чух за тех преди повече от 35 години. Руска разработка. Действието и ефектът са същите като йогисткото упражнение с фиксация на запалена свещ.
Цената им зависи от дизайна на рамката :-)
Моите са случайна покупка от Продавалник
Lisko - майстор
n_a написа:
Pin Hole Glasses са прекрасен тренажор за очите. Предполагам, че пренастройват софтуера и тренират мускулчетата които управляват всички малки джаджички вътре в окото, но имат ефект и то огромен и осезаем. Носят се по десетина минути по няколко пъти на ден. След като съм била с тях, успявам да чета повече от час без очила. Проблемът е че наистина не са комфортни и просто ги забравям.
За пръв път чух за тех преди повече от 35 години. Руска разработка. Действието и ефектът са същите като йогисткото упражнение с фиксация на запалена свещ.
Цената им зависи от дизайна на рамката :-)
Моите са случайна покупка от Продавалник
Дълбоко съм несъгласен, че са тренажор и че пренастройват мускулчета. Руска разработка, my ass - американски патент от 1934-та година, а иначе ефекта е известен много по-отдавна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Lisko написа:
Дълбоко съм несъгласен, че са тренажор и че пренастройват мускулчета. Руска разработка, my ass - американски патент от 1934-та година, а иначе ефекта е известен много по-отдавна.
Възможно е да не са руски. Моето инфо е от седемдесетарски списания за постиженията на науката и техниката
Разкажи ми повече за дълбокото си несъгласие
Lisko - майстор
Какво да ти разкажа - ефекта е чисто оптичен (няма мускули и въобще физиология в уравнението). При по-малка диафрагма се удължава зоната на "добър" фокус. Което компенсира недостатъците на окото, примерно пресбиопията.
С други думи същият ефект се наблюдава и с дигитални сензори, а дори и с едновремешните фотографски ленти. Фотографите са добре запознати с него.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ми какво да ти отговоря :?
hidrazin - майстор
Ами примерно това, че в щатите има съдебно решение за забрана всякаква реклама на тези очила поради липса на клинични изследвания или каквито и да е други КОМПЕТЕНТНИ научно обосновани доказателства.
Производителите са заставени да открият escrow сметка за обезщетение на измамените клиенти в размер на 313 000 долара.
И това още преди повече от 20 години.
http://www.casewatch.org/ftc/news/1993/ ... sion.shtml
Като винаги периодично хората биват мамени с добре забравени стари измами.
Освен това предизвикват разширяването на зеницата поради по-малки светлинен поток.
А разширената зеница се уврежда много повече от UV лъчите.
За карането на кола и работа с машини въобще няма смисъл да говоря.
Мдаааа...
naB4o - специалист
Не зеницата се уврежда, а лещата зад нея :) А разширената зеница, допуска повече УВ до лещата, която съответно се амортизира. Дотолкова, че след 60-65-70 години живот се налага смяната и, т.нар. перде, катаракта, КОТУРАК :-D
Другото, което съм забелязал в практиката ми, но не мога да го докажа, понеже не правя медицински изследвания:
При хората носещи очила постоянно, по-късно се появяват тези катаракти. Като според мен това се дължи на това, че имат УВ филтър на очилата, който предпазва вътреочната леща.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
hidrazin написа:
....
Като винаги периодично хората биват мамени с добре забравени стари измами.
....
Хич няма да се сдържа да кажа, че изсипа куп глупости

Повтарям, това са тренажорни очила. Гледа се през тях по няколко пъти на ден до десетина минути.
Изобщо не заместват никакви други очила. Раздвижват омързеливените от статуквото чаркове на очите
Помагат
hidrazin - майстор
n_a написа:
...Хич няма да се сдържа да кажа,...
И аз няма да се сдържа.
Дрън, дрън, дрън ....
Това че са те измамили и имаш фалшиво чувство за някакъв ефект не променя факта че са измама. :-D
Ма носи си ги. Очите са си твои.
naB4o написа:
Не зеницата се уврежда, а лещата зад нея :)...
Възможно е. Няма причина да не се съглася.
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Очила на дупки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: