Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
:popcorn:
kuger - майстор
fikata написа:
:popcorn:
Ще ти се, филмът свърши.
Chefo77 - майстор
Питанка, ако може :)
Мое близко семейство имат местенце с бунгало, в което местенце няма ток, ни вода. Няма и изгледи да им прекарат ток в близките 180 години. ВЪпросът ми е: Ако решат да си монтират фотоволтаични панели на покрива и си произвеждат ток за тяхна си нужда, без досег до електропреносната мрежа, дължат ли някакви такси на държавата за тази си дейност?
ArturDent - Почти Безобиден
Такси не.
Мисля че единственото ограничение е да се поставят на покрива.
hidrazin - майстор
Няма такова ограничение. Те попадат към чл.147 от ЗУТ - неща за които не се изисква одобряване на инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж.
Може да си ги праснеш на асмалъка, до доматите в двора, измежду тиквите или дори на сграда без акт16.
Просто най-логичното място е на покрива или фасадата - не ти засенчват двора.
Още повече когато става дума за лично ползване. Ако ще се присъединяват такива до 30kW(което в почти всички случаи е невъзможно),
се изискват становище от инженер-конструктор и становище от електроинженер с чертежи, схеми, изчисления и указания за изпълнението им.
:partyman:
kozl - майстор
hidrazin написа:
Не........поне за сега. :-D
:partyman:
Така шъ да е докато Слънцето не стане нечия собственост. После не ми се :?
В крайна сметка от всички тези съставки на цената във фактурата, само 2 са стимулиращи абоната. Нощна и дневна тарифа. Всичко друго не е стимулативно свързано с начина на потребление и кво като фактурите станаха трудни за разбиране фермани. Да си блъска некой мозъка тва за кво е онова за кво е. То е вече ясно, че тока е социален и повечето люде гледат само най-долния ред на фактурата.
fbr - майстор
Зад всеки ред във фактурата се крие по една структура, къде държавна, къде частна, къде неефективна, къде още по-неефективна. ЕРП-тата са лошите, щото те са задължените, да ти вземат парите и да ги разпределят надолу по веригата.
ArturDent - Почти Безобиден
kozl написа:
... и кво като фактурите станаха трудни за разбиране фермани. Да си блъска некой мозъка тва за кво е онова за кво е.
Няма угодия на тоя народ...
Първо викат "Много пари бе... Що са толкова много, я дай да видим."
После смениха фактурите за да се вижда "от къде идва".
Сега пък сложни били. На който са му сложни да гледа най-долния ред.
fbr - майстор
От догодина ще стане една мътна и кървава. Мрежова услуга ще плащаме най-малко на едно място, а енергия на друго. Стой та гледай.

Тема "Нова таксичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: