Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
pipbel - майстор
Майстори - финансова консултация, плийз

Колко би ми струвало ? Та да знам какви са приемливите оферти...
Само гипсокартон, без луничките и другите глезотии (там брат ми е добър)

Харесал сам прикачените по долу тавани (изплагиатствах ги от Anmoll, дано не ми набие канчето :lol: )

Става дума за дневна 27м2 (4.10 на 6.50) и детска стая 20 м2 (3.70 на 5.30 )
Целта е окачения таван да скрие кабелите на елинсталацията дето вървят в гофрета горе по ъглите на трегерите.
Да кажем че ще заема средно около 1/3 от площа на тавана на всяка стая. По средата си остава така - таваните ми са доста гладки.

Благодаря

Прикачен файл

dsc01735_268.jpg
dsc01735_268.jpg (69.85 KиБ) Видяна 5662 пъти

Прикачен файл

dsc02161_167.jpg
dsc02161_167.jpg (66.31 KиБ) Видяна 5662 пъти
prascho - майстор
Toва е пълна глезотия тъй като реално нямаш никаква изолация на тавана!
pipbel - майстор
Prascho
Ти май съвсем "издивя" на тема топлоизолации. :lol:
Точно в тоя случай пък съвсем не ми е нужна ТИ, дори е противопоказана, тъй като става дума за тавана на 1 етаж, а аз искам топлината от камината ми да си ходи безпроблемно към стаите ми на 2 етаж.
Пък и на горния етаж да беше-кво от това, нали си имам 15см фибран на таванската си плоча. ТИ-та съм си я решил.
Окачения (частично) таван не ми е глезотия, понеже трябва да помогне със скриването на големите гофри по ъглите на стаята, в които ми вървят кабелите на ЕЛ инсталацията.
prascho - майстор
Тогава всичко зависи от нивелираността на частта, която ще остане нескрита от гипскартона. Май ще е по-удачно да си шпакловаш първо в по-голям диаметър мястото /например с някакво шпакловъчно лепило/ и след това да положиш профилите за металната конструкция.
pipbel - майстор
Да, прав си. И аз разсъждавах като тебе и вече е направено, накарах майсторите да шпакловат целия таван, а пък окачения таван по краищата следва към късна есен.
Spaidy - специалист
pipbel ако искаш просто да скриеш кабелите защо ще правиш тия голями форми по тавана, а не направиш нещо по прибрано и стилно(моя гледна точка). Разгледай тая тема какво направих за последно аз. На мен лично повече ми харесва отколкото тия извивки. Просто лично мнение да не се обидиш. И това което съм правил аз ще ти излезне в пъти по - евтино и бързо (за 2 дни се прави), отколкото другото.

Линк към темата
pipbel - майстор
Spaidy, мерси за линка, ама предпочитам да използвам по заоблени форми за целта.
Освен това горните снимки са само идейни, не смятам да ги копирам сляпо - според мене площта на окачения таван не бива да надхвърли 20% от общата площ на тавана. Дето вика брат ми да е най-много до 30-40см от стените, та ако се наложи да може лесно да стига разпределителните кутийки на скритата вътре ел. инсталация.

Тема "Харесах си това" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: