Всички имаме коли, нали ?
ESPACE - майстор
Същия проблем при Нисан се решава със смяната на този клапан
http://www.frsport.com/Nissan-OEM-S13-S ... 15267.html
Не твърдя, че при теб е същото но е някаква отправна точка.
todortv - майстор
"Възвратният" или по-точно невъзвратният клапан на маркуча между
смукателните тръби и усилвателя.
Или клапана в помпата.
ivanj - специалист
Mc Queen написа:
ivanj написа:
И четирите колела от време на време ми задържат
Сигурен ли си в това?
В такъв случай бих се насочил към главния спирачен цилиндър ( помпа )
Има вероятност буталата да блокирват и да не се връщат.( запретната гумичка )
В ABS апарата там нещата не са ли разделени? ( всяко колео си е отделно )
Следващият път когато ти се случи, обърни внимание колко ти е свободния ход на педала.
И се увери на 100% кои колела ти задържат.
Успех.

Поздрави:
Mc Queen
Mc Queen за колелата съм сигурен,свободен ход педала има,помпата е добре.Направих следното,
подложих шайба 1,5мм между сервото и помпата и засега не задържат.Явно сервото се е прецакало и непозволява на буталата да се върнат и да освободи налягането.
ivanj - специалист
ESPACE,todortv,такъв клапан нямам.
dyaneff - майстор
Какъв е автомобила Мисля, че със шайбата положението би трябвало да се влоши, ако е сервото прави проблема.
todortv - майстор
Клапанът може жда не изглежда така, но би трябвало да има.
ivanovbg - майстор
Не е ли в гаранция колата :? 5 години или 100К километра май беше. Или е била с челен удар и сервото се е сплескало малко или не е регулирана стоп машинката правилно и педала не се връща докрай, или има счупена пружина на педала или ... Много са вариантите.

Иначе това което си направил не е правилно. Сложил си бомба със закъснител. Или си някой джамбазин и гледаш да продадеш колата... [-X
ivanj - специалист
dyaneff написа:
Какъв е автомобила Мисля, че със шайбата положението би трябвало да се влоши, ако е сервото прави проблема.
Писал съм Хюндай И30.Защо мислиш че ще се влоши.
ivanj - специалист
todortv написа:
Клапанът може жда не изглежда така, но би трябвало да има.
Няма повярвай ми.Ако вътре в сервото може и да има, но по маркуча няма нищо.
Последна промяна от ivanj на пон юли 20, 2015 8:55 pm, променено общо 1 път.
ivanj - специалист
ivanovbg написа:
Не е ли в гаранция колата :? 5 години или 100К километра май беше. Или е била с челен удар и сервото се е сплескало малко или не е регулирана стоп машинката правилно и педала не се връща докрай, или има счупена пружина на педала или ... Много са вариантите.

Иначе това което си направил не е правилно. Сложил си бомба със закъснител. Или си някой джамбазин и гледаш да продадеш колата... [-X
Гаранция няма.Да има удар,но на сервото му няма нищо.Иначе не съм джамбазин,просто искам да разбера от какво е. Не е логично да сменям всичко наред,и да дам едни 2000лв.за нови части.Знам че не е правилно със шаибите но търся проблема.Кагато отвия тръбичките на помпата колелата освобождават.И това ме навежда на мисълта че помпата стои натисната и неможе да върне течноста.

Тема "проблем със спирачките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: