• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
Щом е само за нагревателя,ел. техник ще ти свърши работа. Серпентините няма да се пипат все пак!
profesionalist_wood - майстор
Synthy написа:
Изгоря ми нагревателя. Свалих го - целият е нацепен и се вижда реотана на места. Бойлера е умопомрачителното инженерно творение на Светлю Шишков. На много места чета, че електрическата им част е много слаба. Ако купя същият нагревател от Св.Ш., рискувма след година и нещо пак да правя същото упражнение. Вие какво ще кажете, някакви идеи от къде да се сдобия с качествен нагревател? В краен случай ще взема от Светлю реотан, но не ми се иска.
Преди години на стария ми бойлер български който е също и на дърва беше изгорял реотана,извадих го по трудния начин и реотана беше фабрично направен във формата на буквата „Y„.Бря откъде ще намеря производителя? Ходих при майстор на ул.Цар Симеон при арабите и беше се шашнал от уникалния дизайн на реотана и ги направи и ми взе евтино но каза че никога не би повторил тази направа.Вече бях с много качествен реотан и ми кара безаварийно 12 години
ico_3 - специалист
[quote="krasi92"]Отваряики капака отдолу има кръгъл терморегулатор в които влизат жиците от ключа.На въпросният терморегулатор до скалата за определяне на температурата до която да загрява бойлера водата има скрито бутонче което можеш да натиснеш с химикалка или нещо друго тънко.Задължитлно манипулацията се прави при изключено напрежение.Често се случва ако водата се подгява през серпентина температурата да е по висока и термичната защита да изключи.На въпросната марка бойлери съм имал случаи още при пускането на бойлера да се налага смяната на терморегулатора щот не работи и при всяко подгрване термозащитата се изключва[/quote]

Благодаря ти като натиснах бутончето и се оправи.
ico_3 - специалист
Пак греда бойлера пак не иска да работи бутончето си е натиснато но не загрява вода.
krasi92 - майстор
Смени терморегулатора.Този се дърпа назад за да излезе от кабелните обувки.Като го извадиш огледаи нагревателя да няма нещо стопено по него и ако имаш възможност го премери с уред дали не е прекъснал самият той.
ico_3 - специалист
Терморегулатора този ли е?http://www.78bg.com/index.php?route=pro ... duct_id=90
Отстрани на копчето за вкл и изкл има една лампичка трябва ли да свети?
krasi92 - майстор
Трябва да свети индикатора когато грее водата.
ico_3 - специалист
Само копчето свети.Утре ще потърся уред да проверя нагревателя макар че то друго не остана.
hidrazin - майстор
krasi92 написа:
Трябва да свети индикатора когато грее водата.
Да вземем и да не подвеждаме човека а? Той и без това не е много в час.
Индикатора (лампичката до копчето) свети когато е подадено напрежение към нагревателя.
А дали той грее или не, е съвсем отделен въпрос.
И да е изгорял нагревателя, при включен/изправен терморегулатор тя пак ще си ламби. :-D
:partyman:
kuger - майстор
Аз пък не мога да разбера друго, защо хора, което си нямат понятие от електричество се навират да правят ел.ремонти :?
Не искам да обидя никого, но, правете това, от което разбирате, хора!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "нагревател за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: