Andri01 написа:"...тук за 1 милимундаМилимунда е комбинация между милиметър и секунда. Но нека го коригираме на 1 милиминка.олово изписахте две страници.
..." "Милимунда" не беше ли мярка за време?
![]()

Andri01 написа:"...тук за 1 милимундаМилимунда е комбинация между милиметър и секунда. Но нека го коригираме на 1 милиминка.олово изписахте две страници.
..." "Милимунда" не беше ли мярка за време?
![]()
MamaMy написа:На времето имаше оловни тръби за тоалетни казанчета. Седяха с години и в тях си циркулираше питейната вода. Някой да е умрял?Да, де, ама не пиеш вода от тоалетното казанче!!!. Ползваха се само там. Щото- нямаше гъвкави връзки.
В Англия целия водопровод е бил с оловни тръби. Пак същия въпрос.
lov написа:Тъй че по спокойно с оловото особенно с неговите сплави.Някои хора се вманиячават на тази тема, та се стига даже до безумни заключения. Колко по вредни неща гълтаме с храните че оловото ни е най малкия проблем.На живака аерозолите са отровни. Сплавта, още по-известна като зъболекарска амалгама се счита за не опасна. Обаче приготвянето й от зъболекари и зъботехници преди работа с пациент и въздействието на живачните аерозоли при приготвянето й водят до професионален риск и повишена опасност от заболявания, свързани с отравяне с живак.
toolegittoquit написа:Да бе да нощеска ще взема да провервя дали и не светя в тъмното. По стечение на обстоятелствата просто попаднах в групата на тестванията са ми правени пълни изследвания за натрупване на тежки и други метали в кръвта. Работих доста дълго време в такова производство. Поялника кога съм го хванал в ръце не помня. Та едва ли за целия си трудов стаж не съм се нагълтал в достатъчни дози с оловни изпарения. Па колко живачни ампули съм натрошил щото на времето се ползваха масово в терморегулирсщите устройства. Та както виждаш жив и здрав съм че даже и пиша у форума на пук на всички теоретици.lov написа:Тъй че по спокойно с оловото особенно с неговите сплави.Някои хора се вманиячават на тази тема, та се стига даже до безумни заключения. Колко по вредни неща гълтаме с храните че оловото ни е най малкия проблем.На живака аерозолите са отровни. Сплавта, още по-известна като зъболекарска амалгама се счита за не опасна. Обаче приготвянето й от зъболекари и зъботехници преди работа с пациент и въздействието на живачните аерозоли при приготвянето й водят до професионален риск и повишена опасност от заболявания, свързани с отравяне с живак.
При процеса на запояване с припой 60/40 на първо място се формират изпарения, оловни оксиди, които са отровни. Това всъщност е пренебрежимо на контекста на голямото количество пушек от флюса(често колофон). Обаче всички съединения, оксиди, аерозоли и дори йони на оловото са отровни без изключение, при попадане в организма.
Това, че гълтаме и други неща с храни и въздух, които не трябва да са там не е никакво успокоение. То всичко има кумулативен ефект - натрупва се, нещата не са взаимоизключващи се.
"Професорите" всъщност са прави. Оловото е тровело римляните. По времето на ренесанса е тровило и дамите, които са се пудрели с пудри, съдържащи олово. Не стига, че са се тровели, ами и колкото повече пудра слагат, повече дори кожата локално се трови и изисква повече пудра за прикриване.
Така че, приятелю, философстването ти е абсолютно излишно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: