• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
staffolino - напреднал
И аз от това което четох се насочвам все повече към полимерните поне монтажа им е класически не се изискват кой знае какви умения като металните които и се нараняват лесно все пак както казвате нагряват се доста и е препоръчително да се слага гръмоотвод след това.
Полимерните поне от това което чета са много здрави и са на половина тежки от стандартните керамични или бетонни керемиди имат сериозна устойчивост и не са толкова скъпи.
Принципно до колкото се насочих от фирма Ведерник и Царевец Пласт са доволни хората.
Писах им по един меил щом отговорят ще пиша как седят нещата при тях.За Ведерник обаче гледам в момента в сайта им пише,че подновяват машинният парк и за момента не работят.
theagent - специалист
staffolino написа:
... металните които и се нараняват лесно все пак както казвате нагряват се доста и е препоръчително да се слага гръмоотвод след това.
Полимерните поне от това което чета са много здрави и са на половина тежки от стандартните керамични или бетонни керемиди имат сериозна устойчивост и не са толкова скъпи. ...
Металните може и да се нагряват по-бързо, но и изстиват по-бързо. Това за гръмоотвода са митове и легенди. Гръмоотвод ще си трябва какъвто и да е покривът.
Това, че полимерните (както и металните) керемиди са по-леки, в същност не е от толкова голямо значение, защото покривната конструкция така или иначе трябва се смята да издържа на натоварването от сняг, което (в зависимост от района и надморската височина) може да достига и над 200 кг/кв.м. На този фон разликата между теглото на различните видове покривни покрития не ще да е толкова съществен фактор.

За полимерните освен това съм чувал, че качеството не е постоянна величина предвид на това, че се произвеждат от рециклирани пластмаси, поради което съставът на изходната суровина може да е доста различен.
Marinchi - напреднал
Поради сложноста на покрива мисля да го реализирам с битумни керемиди.
Пепоръчайте видове битумни керемиди и начин на изпълнение.
Прикачен файл:
Untitled-1.jpg
Прикачен файл:
Untitled-2.jpg
Прикачен файл:
Iztok.jpg
Прикачен файл:
Zapad.jpg
Прикачен файл:
Sever.jpg
radius - майстор
Архитекта яко се е развихрил, ма какво му е на него, нали няма той да плаща/ползва.
Битумните според мен са най-лошия избор, щото след 10г. може пак да правиш, а не са по-евтини.
Виж работата на Вадим от форума, прави метални покриви, струва ми се че обича предизвикателствата :lol: .
И това за мълниите и металния покрив го забрави ( жената я запиши задочно в МЕИ-то щом се интересува от темата).
Фитилчо - майстор
НАПЪЛНО подкрепям горното, изцяло .
theagent - специалист
radius написа:
Архитекта яко се е развихрил,
...
прави метални покриви,
...
При този покрив с металните вероятно ще има доста фира. На обикновен четирискатен покрив, без каквито и да било допълнителни чупки и гънки, при 151 кв.м. покрив ми смятат 211 кв.м. метални керемиди ...
Фитилчо - майстор
Това е така поради естеството на покрива.

Аз съм с двускатен, и нямам никаква фира. Дори напротив, ще ги поръчам директно на размер още от създаването им.
EDI - майстор
А стига бе, 30% фира :? Множко е.
theagent - специалист
EDI написа:
А стига бе, 30% фира :? Множко е.
Ама е факт. Без малко 152 кв.м керемиди са по КС, а в офертата от производителя на метални са сметнали листове с общо 211.6 кв.м
Marinchi - напреднал
Няма как да избера металните, прекалено сложен е покрива. Ще се радвам, някой който е използвал битумни да сподели впечетления :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Скатен покрив избор на покритие (видове керемиди)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: