• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ProvideR - специалист
toolegittoquit написа:
miroki написа:
Да. Сега са актуални фургони и най-вече контейнери.
Направо съм потресен, приятелю, как някой може да си направи къща от контейнери. Изисква толкова работа, за да стане къща, че де факто контейнерът се ползва единствено за скелет и със същият успех може да си направиш къща с тухли. Едно бунгало-контейнер струва толкова, колкото ще излязат тухлите и цимента за първи етаж на постройка доста по-голяма от контейнера.
Тук говорим за офис фургон, напълно оборудван, не за контейнер. Между другото, в Гълъбово се продават 12 метрови корабни контейнери за 3600 лв.
toolegittoquit - майстор
ProvideR написа:
Тук говорим за офис фургон, напълно оборудван, не за контейнер. Между другото, в Гълъбово се продават 12 метрови корабни контейнери за 3600 лв.
Приятелю, не знам за офис фургона, но като купиш 12 метров контейнер за 4 бона, ти го купуваш на гола ламарина. За да го превърнеш в нещо различно от пещ за лятото, трябва да изръсиш още толкова пари. Един фургон като преносима "постройка" с климатик вътре за лятото е разбираемо да го плеснеш на някой обект примерно за охраната. Обаче да си построиш къща, в която ще живееш години - ще дадеш доста пари.
ProvideR - специалист
toolegittoquit написа:
ProvideR написа:
Приятелю, не знам за офис фургона, но като купиш 12 метров контейнер за 4 бона, ти го купуваш на гола ламарина. За да го превърнеш в нещо различно от пещ за лятото, трябва да изръсиш още толкова пари. Един фургон като преносима "постройка" с климатик вътре за лятото е разбираемо да го плеснеш на някой обект примерно за охраната. Обаче да си построиш къща, в която ще живееш години - ще дадеш доста пари.
Да, съгласен съм. Не бих купил контейнер. много са тесни вътре, дори и без изолация.
ivouz - специалист
ProvideR Я обясни как направи стъпките за фургона?
miroki - майстор
toolegittoquit написа:
miroki написа:
Да. Сега са актуални фургони и най-вече контейнери.
Направо съм потресен, приятелю, как някой може да си направи къща от контейнери. Изисква толкова работа, за да стане къща, че де факто контейнерът се ползва единствено за скелет и със същият успех може да си направиш къща с тухли. Едно бунгало-контейнер струва толкова, колкото ще излязат тухлите и цимента за първи етаж на постройка доста по-голяма от контейнера.
Не знам, вероятно заради по-особения статут. И поради факта, че няма нужда да се зида, а почваш направо с гипскартона. Те от втория етап. А и не малко, няма нужда от 2-3 плочи.
Сега почват общежитията в България. Разрешили са им дори до 9 етажа да ги правят от контейнери. И е станало хит на всякъде.
Едва ли за да се направи това от тухли ще е по-евтино:
Изображение
Изображение
egomen66 - майстор
Както са казали хората .....За всеки влак си има пътници. :partyman: http://profit.bg/news/Suzdadoha-3D-prin ... 17539.html
toolegittoquit - майстор
miroki написа:
Не знам, вероятно заради по-особения статут. И поради факта, че няма нужда да се зида, а почваш направо с гипскартона. Те от втория етап. А и не малко, няма нужда от 2-3 плочи.
От кога строиш 1 етажна къща с плоча? Разбирам много неща, но не е задължително всеки да иска да прави небостъргач и да се надпреварва със съседа кой ще направи по-голяма или грозна къща. Ето виж автора на темата каква инициатива е поел с тази дървена къщичка, която става за виличка. Харесва ми. Въобще не бих вдигнал жилищна постройка от контейнери, поради факта че металът корозира, с много лоши топлоизолационни свойства е и като цяло за да обърнеш метален контейнер в жилищно помещение е необходимо да инвестираш още поне толкова, колкото ти е струвал контейнерът. Не знам какъв хит е, наречи ме старомоден. Обаче не смятам нито, че контейнерът се слави с добра топлоизолация, нито с добра шумоизолация.
Общежития в България от контейнери? Повечето университети вече имат изградени общежития от комунистическо време, които представляват панелни блокчета. :)
И честно казано, втората картинка с 2 контейнера и един върху тях е просто грозна, а първата направо ми изглежда на преместваем обект на строителна площадка.
briko - специалист
:) Супер, даже и полумазе си направил. Ще монтираш ли плъзгаща дограма отпред, като на снимките по-горе?
ProvideR - специалист
briko написа:
:) Супер, даже и полумазе си направил. Ще монтираш ли плъзгаща дограма отпред, като на снимките по-горе?
Хахха, чак такива вложения няма да правя. Супер доволен съм от фургона. Вътре иска една лека корекция на 20 х 20 см от паркета, но като цяло е напълно саниран с PVC, таванът е окачен, но не със стиропор, а твърди плоскости, ток имам прекаран, лампи имам също. Единствено входната врата иска да й се смени патрона и дръжките, но вече съм ги купил и ще ги оправя тия дни.
Мисля да я облепя с камък цялата къща, а и долу по-мазето ще му сложа вратичка и съответно вътре ще го направя с плочи и петон за по-чисто.

Между другото, за сефте правя кофраж + изливане на бетон. Получи се много добре, да не повярва човек! отделно пък намазах 1 кубик бетон отгоре (беше останал от преден клиент, а е платен). Та, момчетата ми го пуснаха на аванта и директно влезе за пътека зад фургона. Краниста + платформата едвам ги накарах да дойдат до мястото, защото си беше доста рисково каране.

Като цяло, най-голямата мъка беше с поставянето му с кран. Съборих 3 дървета на съседи, защото бяха саморасляци на пътя и нямаше как да мине. Верижният ми трион с счупи точно вчера, когато най-ми трябваше, та рязах всичко на ръка. Мрънкане имаше, но нямаше как да върна фургона обратно :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Как вдигнахме къща за няколко часа :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: