Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
n_a написа:
iivanov написа:
Да ти отреже краката. Веднага трябва да вложиш едни пари за читава шина и верига.
Моля, бъди по-обстоятелствен
Шината им е едно от слабите звена. най-вероятно е тънка и дори леко да закачиш в земя или друга неравност под ъгъл има опасност да отплесне и да стане инцидент. Смениш ли шината се сменя и веригата. Двата елемента са свързани защото шината и зъбното колелце на върха ти определят дължината и стъпката на веригата. По спомен шините и веригите на Щил /оригинландъ/ ги хвалеха тук.

Поздрави.
stan73 - майстор
Не е много сигурно, че ще са супер зле. Понякога даже оборудват китайските машини (стига да не са ултра ментаци) с Орегон.
gogyto - специалист
Аз купих моята китайка от Метро в една зима по коледа на промоция за 85лв, мисля че беше 2010-1г.До сега не съм имал проблеми с нея , бая дърва съм нарязал на вилата.Марката мисля че беше Ферус Туулс.
Е това е да - http://www.bagira.bg/24/%D0%B1%D0%B5%D0 ... rros-tools
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
stan73 написа:
Не е много сигурно, че ще са супер зле. Понякога даже оборудват китайските машини (стига да не са ултра ментаци) с Орегон.
Почваме отначало :-). Значи, отива кифлата в Кауфланд примерно, и гледа китайче за 100 пари, какво да му гледа? Ако му е Орегон нещо си, купува... не се шегувам, даже не знаех, че на върха на шината има малко колелце.
Трябва ми машинка, която да реже клони и тънки дървета, да не тежи колкото мен и да РАБОТИ. Кола на трупчета не върши работа.
Значи, ако я напъна встрани или я забода в земята, ще се отплесне или ще се разглоби, а това е опасно? Ок, това е полезно инфо....
kalpev - специалист
Бре, няма ли някой колега от Русе или околностите, и да окастри на n_a нивичката колегиално :goodman:
Давате съвети отстрани и гледате как се гърчи само...
Принципно съветите са правилни, но не и за някой, който не е докосвал такова нещо. Да е китайче, да е евтина, да е лека, да е с шина на "Орегон", да си смени шината, ако не е пък "Орегон"...то да не е като да си смени банския...Предпазни очила, ръкавици, масло, гориво, пропорции, карбуратор - все дребни и неназовани детайли :rolleyes:
П.С. От две седмици карам почивка в Гърция. Криза определено се усеща, че има. Даже и в Лидл - има от всичко по много...
iivanov - майстор
n_a написа:

Трябва ми машинка, която да реже клони и тънки дървета, да не тежи колкото мен и да РАБОТИ.
Опа ,трябва те храсторез или малък моторен трион. Тия чукани , ако са читави , се водят полупрофи и стъпката на веригата , както и зъбите , са по-големи. Това означава , че обратния удар е по-голям. Не са особено подходящи за тънкалаци и особено в ръцете на начинаещ. Наеми си един такъв будала , като мене , с як кръст и слаба глава , въоръжен с нужните инструменти , аксесоари и защитни средства , и си свиркай. Малко си ми далече иначе щях да ти вкарам оферта.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
kalpev написа:
............
Принципно съветите са правилни, но не и за някой, който не е докосвал такова нещо....
То разговарянето тръгна от конкретна машинка и леко си куца
Имам кандидат помагачи, но искат Щил и нищо друго :-) А пари няма. Та, ако мога да купя нещо работещо евтино.... Моите машинки са все куча марка за без пари и са ми добре. Наистина не знам нищо за бензиновите триони, така не мога да реша
1. Късмет при покупката ;-)
2. Добро обслужване и правилно боравене
3. ?
nikolson - майстор
Аз, доколкото разбрах, става дума за кърска работа. Значи ел. резачка отпада като вариант. Бензинова в този диапазон (сто лева) май само китайска от Хасково, ще рече котка в чувал. Друг вариант е а) под наем, б) помощ от приятел, в) купуване на по-скъпа и последваща продажба. Има варианти с "на ръка", или специализирана фирма, но не е ясно дали няма да стане мазало.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
iivanov написа:
....трябва те храсторез или малък моторен трион. ....
През цялото време си мисля, че говоря за малък моторен трион :shock:
nikolson - майстор
Хасковски http://www.viki-mashini.com/index.php/rezachki
http://viki-lux.com/%D0%BC%D0%BE%D1%82% ... %BD%D0%B8/
Също решение за тези пари
Прикачен файл:
000633535.jpg
000633535.jpg (58.59 KиБ) Видяна 9611 пъти

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: