Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
diss - специалист
Здравейте, става въпрос за мръсната вода от една мивка в навеса (барбекюто), залепен за къщата. Мръсната вода се пада на около метър под нивото на канала, на около 2-3 метра от мръсния канал. Единствено мивка ще има вързана. Гледах някакви помпи за по 500 лв, ама за една мивка не ми е оферта.
Някакви други предложения?
Тани - модератор
А къде отива мръсния канал?

Обикновено тръбите за канализацията са на около 3 метра под нивото на пътя. Изкопаването(предполагам) ще струва по-малко от помпата.

Другия вариант е да си изкараш мръсната вода ... в градинката да полива. Преди 2 -3 години "временно" си изкарах цялата кухня на една остъклена тераса на къщата. Понеже нямаше канализация за мръсна вода, а и после няма да е необходима, прекарах с гофре за ел. инсталация мръсната вода до под плочата а от там с една PVC тръба до най-близкия храст за да прикрива мърсотията. Така или иначе храста не ми харесваше го бях прежалил като жертва на почистващите препарати и мазнините. За мое учудване, храста започна да расте като луд, а от мърсотии няма и следа вече втора година. Най-вероятно червеи и други гадинки изяждат всякакви люспи и семки, които се появят на изхода на тръбата. Само гледай да няма хоризонтални участъци, за да не замръзват през зимата.

ПП сега се сещам и за един допълнителен бонус от който не съм се сетил да се възползвам - може да НЕ ползваш сифон на мивката. Той служи за бариера на миризми от канала, а ако не си свързан към канала няма да ти е необходим. При мен няма разлика , но при тебе чешмата се явява външна и през зимата U-тката на сифона ще замръзва.
diss - специалист
Открих най-ниската точка от канализацията, която ще ми свърши работа. Ще пусна със скоби тръбата (Ф50) по бетонната стена на мазето. С чупките около 6 метра.
Метода в градината ми е много удобен, но за сега остава на втори план. Като го реализирам може да пусна снимки.

Мерси за предложенията. :partyman:

Тема "Мръсен канал под нивото на канализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: