lov написа:Или си прекалил сПишман майстора е прав. А ти явно пиеш кофти ракия.или си яко
![]()
Щото за да виждаш грешки явно халюцинираш.

lov написа:Или си прекалил сПишман майстора е прав. А ти явно пиеш кофти ракия.или си яко
![]()
lov написа:Или си прекалил сКолега ...не знам да те наричам ли " колега" , но едно извинение за думите ти и епитетите ти към мен, ще свърши работа.или си яко
![]()
koveslav написа:Така, да се уточним с тези дето виждат грешки и тези дето виждат грешни сравнения. . Прочетете си книжките на машините /които имат такива/ какво пише вътре и после коментирайте. Никъде не съм писал, че 1/40 е равно на 1/25 . Повтарям при съотношение 1/40 се слага на 1л.бензин 25мл. масло и при 1/50 се слага на 1л.бензин 20мл. масло, /единствено което съм сгрешил и сте прави е в обяснението ми като мерни единици.Трябва да е на 1мерна единица масло 40 мерни единици бензин, а не 1масло/25 бензин и съответно при 1/50/за което се извинявам,но като съотношение е вярно. .Предварително се извинявам ако някой се засегне и почувства обиден от думи те ми.пишман_майстор написа:1/40 не е равно на 1/25Stefan_62 написа:Абе да го кажем по-просто:
съотношение 1/40 - на 1л. бензин се слага 25мл. масло или 1 мерна част масло / 25 мерни части бензин.съотношение 1/50 - на 1л. бензин се слага 20мл. масло или 1 мерна част масло / 20 мерни части бензин.....Само аз ли виждам грешките
1/50 не е равно на 1/20
.....за каквито и мерни части да говорим и сравняваме....
vlax написа:От няколко дни съм горд собсвеник на това китайско изчадиеПърво честито и със здраве да я използваш. Не гледай тубата, а виж в сервизната книжка на пръскачката какво съотношение на масло-бензин препоръчват да се използва. Ако е 1/40 -на литър бензин слагай 25мл. масло, ако е 1/50- на литър бензин слагай 20 мл., но аз ти препоръчвам да го правиш 1/40 /аз така си я правя сместа за моите машинки/ Вземи си една спринцовка 50 куб. или мензура 25мл. или 50мл. и си дозирвай маслото с тях не се доверявай на дозировките на тубата. Честито още веднъж.
![]()
Stefan_62 написа:
Не гледай тубата, а виж в сервизната книжка на пръскачката какво съотношение на масло-бензин препоръчват да се използва......
п.п. Сега видях, че на тубата пише 25/1 и 30/1, ако това е препоръчителното съотношение прави го 25/1. Ако си го направил 25/1 би трябвало на 1л. бензин а си сложил 40мл. масло. ами нормално съотношение е за китайките.
kuger написа:Честито!Това не го разбрах
Съвет: Вържи му парцал за вратовръзка около големия капак, че ще те обработва и тебе
пишман_майстор написа:lov написа:Или си прекалил сКолега ...не знам да те наричам ли " колега" , но едно извинение за думите ти и епитетите ти към мен, ще свърши работа.или си яко
![]()
Или съдиш за другите по броят мнения, жалко ако е така. Затова и ( може би ) не пиша в този форум. Аз също съм сбърквал , но не съм наричал/обиждал никого така , както ти мен. М/у другото съм се занимавал с дърводобив преди години- професионално , все нещо е "останало" като опит оттам. А и пропуснах да добавя, добре съм с математиката ( с диплом 5.50 от Математическа Гимназия "Акад. Никола Обрешков" гр.Разград ) , та умея и да смятам добре
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: