Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
VenY - помощник
Здравейте!
Уморих се да се боря с мухъла в спалнята и детската стая. :sad:
Имаме направена вътрешна изолация на външните стени, но ефекта е нулев. Това лято отново ни предстои ремонт. Дали, ако облепим външните стени с плоскости стиропор и върху тях залепим пвц тапети, няма да успеем да се спасим?! Родителите ми така направиха в кухнята си преди време и не са имали проблем от тогава. :? Просто ми се иска веднъж за винаги да се отръвем от тоя гаден мухъл. Дрехите в гардеробите замирисват на мухъл. Мухъл избива и по тавана - горния апартамент е необитаем и си е на цимент.

Моля ви, помогнете!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...Имаме направена вътрешна изолация на външните стени, но ефекта е нулев. .. Дали, ако облепим външните стени с плоскости стиропор и ... няма да успеем да се спасим?
Каква, всъщност ви е вътрешната изолация?
tysonlkr - специалист
Аз доколкото знам вътрешната изолация не предпазва от мухъл и подобни. Не е ли това един от недостатъците на вътрешната изолоция :arrow: възможна поява на мухъл, поради това че стените не могат да дишат :? :?:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не знаеш много. Мухъл се появява където е мокро. Мокро е където е студено (неизолирано).
И после каква ще е изолация и как ще бъде положена... (вата и гипс без латекс си дишат всякак)
VenY - помощник
Изолацията ни е от фибран и отгоре шпакловка. :?
EDI - майстор
Това е едната причина да има мухъл/парите се задържат в помещението, не преминават през фибрана/.Това води до висока влажност и при наличието на ниска температура до точката на оросяване.
VenY - помощник
Добре, де!
Все пак идеята ми ще има ли ефект или не???? И изобщо какво, по дяволите, да направя срещу този мухъл? Писна ми от него. Искам веднъж за винаги да го ликвидирам. На всичкото отгоре чакаме бебе. Как ще го отглеждам в тази плесенясала стая?
Антония - специалист
Отърви се от влагата. Първо, вземи си влагомер. Твърди се, че здравословната влажност за стая е 45-55%. Ако при теб е повече -- разбери защо това е така. Нова ли е кооперацията? В такъв случай се консултирай със специалист, който ще ти каже как да изсушиш стените, плочите, всичко. Ако е стара, провери дали нещо не тече (тръби, покрив, комин) и отстрани евентуалните проблеми. Ако и това не е причината за по-високата влажност в жилището, май остава проблемът да е в начина ви на живот. Като готвиш трябва да пускаш аспиратора. Не трябва да простираш вътре. Трябва да сложиш качествен вентилатор в банята. И трябва редовно да проветряваш -- поне по три пъти на ден за по няколко минути.

Чак след като премахнеш влагата ще успееш да се пребориш с мухъла.
VenY - помощник
Значи пълна мистерия си остава нашия мухъл. :?
Кооперацията не е нова - вече е на 7-8 години. Теч просто няма от къде да има. Над нас апартамента никога не е бил обитаем, там все още всичко си е на цимент. Вътре не простирам. Нито готвя - това е детска стая. На всичкото отгоре и почти не се ползва през студените месеци.
Как да я преборя тая влага като не знам от къде идва?
Извинете ме за острия тон. Просто не мога да го понасям вече този мухъл :x

А как мога да се свържа с такъв специалист?
Антония - специалист
Краен апартамент ли сте? Да не би да е необходима външна хидроизолация?

А за специалист -- потърси инфо по мрежата, все ще изскочи някое име. В сегашното ни жилище се справихме без чужда помощ. Всяка зима едната ни стена почерняваше направо. Бая се чудихме какво и как става, докато не открихме пукнатинка в панела под прозореца, дребна ама вредна. Мъж ми се бори с нея известно време, маза, размазва, пуфка, но накрая я затри от белия свят. И вече нямаме мухъл. Даже зимно време стаята се изсушава адски от парното, влажността пада под 20% и се налага да пускаме овлажнител на въздуха.

Бтв навремето разкарвах мухъла със Саво. Не само чистеше, а и няколко месеца действаше като защита.

Тема "Може ли да сложим стиропор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: