• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
vlax написа:
kuger написа:
Честито!
Съвет: Вържи му парцал за вратовръзка около големия капак, че ще те обработва и тебе :)
Това не го разбрах
Капака не уплътнява добре, при теб може и да не пуска, но ще разбереш
lov - майстор
Повечето такива големи капаци са с многоходови резби и много лесно тръгват на криво. Та за това често се случва някой да се оплаква че тече. Слагаш капака и внимателно без много натискане го завърташ първо в обратна посока. Усеща се кога прескочат витките на резбата и се намести. И след това завиваш както си трябва до упор.
п.п. Ако проблема е от уплътнителя на друга техника поради липса съм си правил като напълня гнездото на канала със санитарен силикон и после с една ламаринка която ползвам за шаблонче го изравнявам. Дори на пластмасови бидони съм си правил такива уплътнители и държат.
vlax - майстор
kuger написа:

Сега разбрах какво намекваш,но резервоара ми е 20 л и няколко пъти пръсках с налят 5 л разтвор и ми е малко кофти като тежина и удобство.
Едвали ще налея повече от 5 л и няма как да ме намокри.
По-добре пръскане няколко пъти по 5 л отколкото пълен резервоар и да ходя с пръскачката като пиян :)
pipilica - майстор
Леле ма ти с 5 кила вода и десетина кила машина ако ходиш като пиян :? :? :?
kuger - майстор
vlax написа:
kuger написа:

Сега разбрах какво намекваш,но резервоара ми е 20 л и няколко пъти пръсках с налят 5 л разтвор и ми е малко кофти като тежина и удобство.
Едвали ще налея повече от 5 л и няма как да ме намокри.
По-добре пръскане няколко пъти по 5 л отколкото пълен резервоар и да ходя с пръскачката като пиян :)
Най-добре е да не пропуска, ама знае ли човек :?
pipilica написа:
Леле ма ти с 5 кила вода и десетина кила машина ако ходиш като пиян :? :? :?
Явно колегата е забравил добрите стари медни пръскачки :-D
Тани - модератор
На мен ми изниква друг въпрос - необходима ли е моторна пръскачка само за 5л работен разтвор :? Ако не се пръскат много високи дървета разбира се.
vlax - майстор
Тани написа:
На мен ми изниква друг въпрос - необходима ли е моторна пръскачка само за 5л работен разтвор :? Ако не се пръскат много високи дървета разбира се.
Казах по-добре няколко пръскания по 5 л разтвор отколкото 20 л наведнъж.
На мен отдавна ми писна да пръскам на ръка -асмалък доста голям и един по-малък на две различни места+засадени на 2 години ябълки ,праскови и сливи стенли общо 18 бр+около 6 бр стари високи дървета -ябълки,кайсия,череша+зеленчуци-домати,краставици,картофи....
Имам ръчни пръскачки 5л,16л и 20 л правена от кен с 25м маркуч за овошките.Медните не ги броя.
За сега съм доволен от моторната пръскачка,пък казват ,че може на есен да се ползва като моторна метла.Сетил съм се за още едно приложение на есен ,но трябва да го пробвам-варосване на дърветата с вар.За мене моторната пръскачка за сега ми пести време и труд.
lov - майстор
За варта по стеблата класиката си е старата бояджийска машина.
Казваш че имаш пригоден кен за целта. Само добре цедиш разтвора през тензух. Надявам се че си виждал как го правят бояджиите. Разтвора с гъстота като на боза. Дори по добре става от колкото с баданарката защото го набива и в цепките на кората и запечатва всякакви бабалюги.

Относно пръскачката и на мен ми е малко трудно да я крепя с пълен резеровар нищо че съм 120 кила. Пък и вероятно никой не си е мислил че трябва да се пълни до горе с течност защото бункера е предвиден и да се ползва за разпръскването на прахообразни у гранулирани препарати.
А за сравнение с старите медни пръскачки не може и да става дума за сравнение че дори и със съвременните им пластмасови аналози. Като им свикнеш работата която си вършил преди половин ден сега става за час два и после не те болят ръцете от помпане. На пластмасовата от зор бях им сложил още едни ремъци за да я обръщам и сменям ръката с която помпя.
Stefan_62 - майстор
vlax написа:
засадени на 2 години ябълки ,праскови и сливи стенли общо 18 бр+около 6 бр стари високи дървета -ябълки,кайсия,череша+зеленчуци-домати,краставици,картофи....
За сега съм доволен от моторната пръскачка,пък казват ,че може на есен да се ползва като моторна метла.
Важното е ти да си доволен, откакто я купих моята направо се родих с пръскането. Вярно е, че са тежички, но пръскането се отмята за отрицателно време. Моят резервояр за препаратите е 14л., но аз винаги го пълна 10л. / правя си разтвора в една туба от мин.вода 10л., тъкмо и спазвам точно пропорциите/. Само не знам с китайчето дали ще можеш да пръскаш по-високите дървета, че на тях им дават основно само хоризонтално пръскане /слабички са/, но може да се реши въпроса с монтиране на една допълнителна нагнетателна помпа. Абе друго си е моторната техника :lol: :partyman:
vlax - майстор
lov написа:
За варта по стеблата класиката си е старата бояджийска машина.
Казваш че имаш пригоден кен за целта. Само добре цедиш разтвора през тензух. Надявам се че си виждал как го правят бояджиите......
На времето преди много години не само съм виждал ,но съм взимал и пръскал стените в къщи с една мисля зелена на цвят беше с вградена помпа.Веднъж пръсках стълбището на къщата с варов разтвор с медната пръскачка.
Тази пръскачка от кен 20 л я направих специално за пръскане на дърветата,но кофти е ,че маркуча е много дълъг 25 м иначе добре работи.Остана да и правя количка за предвижване или ремъци за носене на гръб.С маркуч между дърветата е като с електрическа косачка с кабел между дърветата.
Изображение
Изображение
Аз мисля ,че би трябвало да стане варосването на дърветата с моторната пръскачка добре ,защото на много ниски обороти хвърля разтвора на капки,но все пак пробата ще покаже.
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: