Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
ето и китаеца...марката е RTRMAX
Напълно еднакви с инвертора който един колега от форума бе снимал. Всъщност и максималния ток се оказа точно същия - 155А.

Прикачен файл

IMGP6378.JPG
IMGP6378.JPG (115.56 KиБ) Видяна 1208 пъти

Прикачен файл

IMGP6376.JPG

Прикачен файл

IMGP6375.JPG
IMGP6375.JPG (116.47 KиБ) Видяна 1208 пъти
pansim - майстор
Ето и един ESAB LHN 200
Истинска трифазна техника! Въпросния екземпляр който е на снимките е изгорил тонове електроди! Както добре се вижда, даже надписите вече са изтрити от употреба. След ремонта отново е в бойните редици :)

Прикачен файл

IMGP6347.JPG
IMGP6347.JPG (117.05 KиБ) Видяна 1207 пъти

Прикачен файл

IMGP6346.JPG
agj - майстор
Ами ето ти и един истински китаец, който заварява съвсем като всяка друга ВИГ машина, само че с тая разлика че цената му е в пъти по малка от споменаваните по горе маркови машини…… !

Е ,….оживихме я темата !!!!И се похвалихме :-D ….кой,какво и как го може!

Прикачен файл

P_20150728_144804.1_HDR.jpg
pansim - майстор
Ето още малко инвертори...въпреки сериозните разлики в размерите, максималния ток е еднакъв 130А
Теглото не го споменавам, както и пластмасовата кутия която трудно издържа даже едно разглобяване :)

Прикачен файл

IMGP6098.jpg
IMGP6098.jpg (92.91 KиБ) Видяна 1107 пъти

Прикачен файл

IMGP6097.jpg
IMGP6097.jpg (100.97 KиБ) Видяна 1107 пъти
dragozow - майстор
Обаче гръмкия надпис 200 си стои, който не разбира се зашива. Реално машината е по-слаба с 30% от написаното.
agj - майстор
Предлагам да променим заглавието на темата:Инверторни електрожени от работилницата на Пансим.
А това за нереалните ампери е известно отдавна ,и е факт ,ама вие си го повтаряте за да оживите темата нали!?Е като няма с друго с какво и как ,……ще гледаме картинки на инвертори от работилницата на Пансим ,просто за разнообразие ! :-D
dragozow - майстор
Въпроса е че така купуваш лъжа, все едно да платиш кило сирене и да ти дадат 0,7 кг.
agj - майстор
Да, но от скъпото сирене ще можеш да си купиш половин кило, а от евтиното цяло ,та и повече дори!С други думи вместо да си купиш . инвертор с реални 130Ам.за 400-500лв., та има и още доста по скъпи ,може да си купиш 200 амперов китайски за 240лв., е добре амперите ще са малко нереални ,но пак ще са поне 150 ,да не говорим че пък може да си купиш китаец с гръмките 250Ам., който в най лошия случай ще е поне 180Ам.но пък ще е на дори и по-ниска цена от този с реалните 130Ам. да не говорим пък че може да бъде и с допълнителни екстра като ВИГ например , така че всичко е въпрос на пари и личен избор.!Не искам да мислиш че се заяждам !Всичките ми усилия до тук са били да се опитам помагам на хора които са отделили от семейни бюджет едва 300лв. пък им се ще да си имат едно електроженче за домашно ползване което обаче да е доста по мощно от 130 Ам..! Защото аз не препоръчвам на никого да си купува инвертор дори и с реални 130Ам. Защото не е здравословно :-D ,….особено пък ако ще бъде ползван с електроди 3.25! Та, … като човека попита какво китайче да си купи, му посочвам модел който съм сигурен че е добър ще и върши работа!Пробвал съм няколко такива и с чиста съвест мога да ги предлагам като читави , а не като някой хора тук ,винаги да се изхвърлят гръмко :- А бе мани ги тия китайски боклуци …..! И то защото не че не могат да предложат нещо читаво ами щото не искат ….!И всички знаем защо !?
Ето че и ти си разбрал настройките и финансовото положение на клиентите си , и е похвално че ще внесеш малко по евтини китайци които да задоволяват нуждите на хора с малки финансови възможности !А и тези които ще предлагаш няма да са с реални 200Ам.! Ама който е решил да си купи от по евтино сирене ще хапва от него с триста гр.по-малко !
Лека и приятна вечер !
Последна промяна от agj на чет юли 30, 2015 11:56 pm, променено общо 2 пъти.
ZEDYCUS - майстор
Той ще го хапне сиренцето, но като се вкисне и мухляса(забелязал съм, че бързо се вкисва и все в най неподходящия момент) пак ще иде при....... :-D Който ще му предложи по скъпо но гарантирано вкусно. :partyman:
agj - майстор
Е да ти имаш опит,….. като най големия балък! Едно време си си купил най долнопробното сирене ,обаче на доста висока цена,! Ама сега ръсиш мозък!И най важното че изобщо не си схванал грешката си !Как може да си купиш 100 амперово Kinzo за цели 250 лв.. :shock: Защо тогава не пита бе приятел ,да ти кажем да не го купуваш тоя 100 амперов дзвер !? :-D Аз щях да съм първия който да ти каже, не само да не си купуваш такъв китаец ами и да не си помисляш дори за най марково 100ампрерово!
И после нямаше да ти се налага да си купуваш друго, ….гарантирано вкусно!
Е сега си имаш две ,…..да си жив и здрав и да си ги ползваш успешно !

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: