Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Горелката се монтира успешно на Атмоса -Но на долната вратичка , работи много добре и кпд е добро , съдя по изходяите газове , нормален разход и тем подобни .Не се монтира ная горната врата -защото долната камера не се ползва така за топлообменник а само за пепелник . :wink:
шоп - майстор
filmatoplo, сигурен ли си? Дай някоя снимка.

от години следя чешките форуми и всички монтират горелката горе. Продават се фабрични такива врати.

Долната камера е изцяло от шамот и там няма топлообмен.
joro39 - специалист
А,ако са пусне вентилатора на димните газове не е ли по добре да е на горната вратичка.
filmatoplo написа:
Горелката се монтира успешно на Атмоса -Но на долната вратичка , работи много добре и кпд е добро , съдя по изходяите газове , нормален разход и тем подобни .Не се монтира ная горната врата -защото долната камера не се ползва така за топлообменник а само за пепелник . :wink:
димитар кисиов - специалист
Стационарната клапа пипатели след монтаж на горелка на атмус
lz2skt - специалист
шоп написа:
filmatoplo, сигурен ли си? Дай някоя снимка.

от години следя чешките форуми и всички монтират горелката горе. Продават се фабрични такива врати.

Долната камера е изцяло от шамот и там няма топлообмен.
Колега може ли линкове към чешките форуми за отопление?
шоп - майстор
ето го рая за виадрусите, атмусите и универсалните чугунени горелки
http://www.energoportal.cz/
filmatoplo - майстор
:) Каквото съм написал за монтажа на горелка на Атмос -това е начина , правено и тествано няколко пъти , шамота се маха , клапите се махат и затварят , вентилатора се маха и отвора се затваря .В долната камера също е риза , който не вярва да тества с дрелката :wink: .Забравих да кажа че камерите се преграждат с отражателна ламарина 4-5 мм по вертикал :wink: .Не е толкова грешно и да се монтира на горната врата горелката , но тя трябва да бъде тубусна , тоест тръбна с пламък напред , такива са горелките Фероли , Ламбурджини , Бурнит , Команд и някой други .
stoyanstoyan - специалист
Смисълът е че нашите имат котел атмос и искат да видят как ще е разходът на пелети и дали ги устройва. По добре да си купят примерно грейко горелка и ако разходът е приличен тогава и котел
LazarGanev - "Велик майстор"
stoyanstoyan написа:
Смисълът е че нашите имат котел атмос и искат да видят как ще е разходът на пелети и дали ги устройва. По добре да си купят примерно грейко горелка и ако разходът е приличен тогава и котел
Естествено, че с Атмос ще е много по-зле разходът, отколкото с Грейко и ще получат грешна прадстава. И друго - ако с Атмоса им хареса - защо да дават 2 хилки отгоре? :)
Christo - майстор
Като отидите на www.atmos.cz се вижда, че на котлите, които те произвеждат, горелката е монтирана на най-долната врата, както предлага Филма. Само на котела, който по принцип е газ генераторен, не пипат камерата, за да запазят възможността котелът да продължи да се ползва с дърва и да става пиролизата без проблеми. В края на краищата човек трябва да реши с какво ще се топли. Добре работещият пиролизен котел на дърва е доста добро решение, стига човек да има достъп до евтини дърва, място за складиране на две годишен разход и място за буфер поне един тон., което на село или в малък град лесно се постига. Аз бях почти си купил такъв Атмос но ме спря фактът, че от Ерато не предлагаха оригиналното управление.(вместо него има лепната една тенекийка на пулта) От Чехия пък не можели да доставят котелът оборудван както за Германия за нищо на света и аз им теглих една на длъж и на шир и забравих за тях. Сега как е не знам. Може и малко да са поумнели.....

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: