Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai4o_boom - напреднал
здравейте съфорумци имам една малко трудна задачака за която се надявам на малко помощ,става дума за камина с водна риза която купих втора употреба но собственика и не знаеше с каква мощност е нито на водната риза нито на самата камина въпросът ми е има ли как да се пресметне това ? Благодаря предварително
LazarGanev - "Велик майстор"
По-добре намери модела в сайта на производителя или я сравни с някоя подобна
старичка е и никъде не се вижда да има надписи
egomen66 - майстор
Качи една снимка , да се ориентират хората... #-o
Ето 2 снимки дано помогнат за ориентир

Прикачен файл

IMG_20150801_210419.jpg

Прикачен файл

IMG_20150801_210342.jpg
koveslav - майстор
Такива чудесии правеше навремето "Камини Мухов".На един приятел беше направил подобна по поръчка.Нямам идея дали е добра.В гуглето трябва да излязат координатите му.
filmatoplo - майстор
Като гледам от 12 -18 киловата може да е .Ако изводите са 3/4 ще е мислена за 12-15 клв , ако са 1 цол значи поне 15-18 клв .Освен стаята с камината ще отопли поне още 4 стаи с радиатори с мощност до към 3 клв всеки .
изводите са 3/4 (мерени с рулетка точно 2 см това е разстоянието от вътрешната страна на тръбите от външаната е 2.5 ) ako е някаква насока
Последна промяна от nikolai4o_boom на нед авг 02, 2015 9:01 pm, променено общо 1 път.
lz2skt - специалист
Този модел камини нямат пепелник.Ако на снимката двете тръбички са съответно входяща и изходяща ще е слабичка.Водната риза съответно ще е само в горната 1/3 от камината.Мисля,че някой я е преправял от обикновенна на такава с водна риза.Не повече от 2 радиатора.А собственика как я е ползвал?Сигурно до някъде вътре е с огнеупорни тухлички(ако не са изпадали ) нагоре водната риза
lz2skt - специалист
Има и друг начин .Измери нагреваемата площ на водната риза и я сравни с размерите на нагреваемите площи и мощностите на камините на пазара.Ориентировъчно.

Тема "въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: