Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai4o_boom - напреднал
ами водната риза е в горната половина на камината и обикаля трите и страни без челната височината и е около 20 см не мога да я измеря в момента защото съхне боята, и да вътре има огнеопорни тухли точно в средата където е чупката ползвал я е без ризата като печка твърдеше че са я купили с водната риза не е преправяна
lz2skt - специалист
Според мен тази камина ще има много ниско КПД.Топлото ще бяга бързо през комина.Отгоре трябва да има дебел метален кюнец с регулировка на тягата в комплект с камината.Може и лира да и сложиш отгоре.Според мен ползвай я кратковременно.После си вземи нещо по -качествено.А и като няма пепелник ще се обслужва трудно.Вратата и е паянтова и няма уплътнения.Стъклото се е счупило и са и сложили ламарина.Дано да си я вземал на цената на отпадъци.Правена е някъде в Северна България предполагам.
временен вариант е,тоя кюнец ще го търся защото собственика не може да намери неговия относно цената 40 кинта мисля че с тях и без тях,а ето го и резултата след боя

Прикачен файл

IMG_20150802_172626.jpg

Прикачен файл

IMG_20150802_172705.jpg
koveslav - майстор
Това "ползвал я е без водната риза" според мен е рисково.Вътре в празната риза се е образувала доста ръжда.Преди боята трябваше да я промиеш.Вътрешните стени на ризата са прегрявали сериозно,защото няма как да е циркулирал въздух,който да ги охлажда.Опасна е евентуална люспеста ръжда или недай си боже изтънял от корозията и прегряването материал.
аз се радвах че ще е запазена па ти ма закопа ся :D :D :D :D
koveslav - майстор
Питай спецовете от форума,но......добре е да се внимава.
minca - специалист
Надуй ризата с един компресор на 4 бара и ако остиска.....ок
filmatoplo - майстор
Дума да не става [-X -Ще се издуе като балон , камината е само за -Отворена система .
n.ganev - майстор
minca написа:
Надуй ризата с един компресор на 4 бара и ако остиска.....ок
:lol: Кажи кога ще е надуването и да залагаме - Ша гръмнИ или Ша фъснИ? :?
filmatoplo - майстор
:) Я ше въсне , я ше гръмне -важното е че шъ омокри сичко наоколо .Ша ти тряба после майстор електроженис 7 ми разряд , 10 електрода , и камината ша събира двойно повече вода -ша си и дигнал мощността вайда сий :wink: -теста да започне сега .туй шега ей да не земеш да я надуйш :wink: .

Тема "въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: