Нека намерим най-тънките цени.
шоп - майстор
jika777, имал съм проблеми с много перални, но повярвай ми НИКОГА не съм мъкнал пералня до сервиз. Дали е гаранциоанна или извънгаранционна един телефон и техника идва на място да констатира проблема. До 2-3 дни частите са налични и с второто идване на техниа проблема се отстранява.
hidrazin - майстор
Вчера ми попадна в очите една такава и не устоях да я купя. И без това старото AEG след 22 години взе да сдава багажа и е за смяна на лагери.
Та за толкова години правих веднъж помпа за мръсната вода, смених гумения маншон между кутията за прах и барабана, сменен кондензатор на мотора.
Нищо друго - лагери, ремък, амортисьори, програматор, датчици, клапани .... нищо не е пипано. С едни нови лагери сигурно ще изкара още 10 години.
Та пак ще е AEG. Май ще е ей това:

Изображение

:partyman:
Chefo77 - майстор
То времето за реакция при повреда не зависи толкова от марката, колкото от сервиза - колко им се занимава и какво поддържат на склад. Добрите сервизи имат от проблемните възли, защото опитът им показва какво да държат :wink: Също както при електроинструментите :-D А и Беко далеч не е непопулярна марка, старата беше толкова елементарна, че не знам накъде повече. Лагерите бяха сменени за 3 часа, при това вкъщи, и струваха 10-ина лева по спомен. Уви, изгорялата платка след година, се оказа голям проблем и ремонта стана безсмислен.
АЕГ-то е хубава пералня, ако разполагам с висок финансов потенциал вероятно не бих гледал марки като Беко и сие, но при моята черга предпочитам на всеки 7-8 години да имам най-новото, отколкото да затворя 3 пъти повече пари и да се моля да не се счупи нещо голямо по него. Защото със сушилнята съм го ял - АЕГ, на което ремонтът му щеше да струва цифром и словом 340 лева. Това си е моята гледна точка, не обременявам никого с нея и не е срещу идеята на Хидра-та. Вчера приключих един обект (онзи с намачкания паркет), в който абсолютно цялата бяла техника без хладилника, беше Миеле. Барабар с шкафа - охладител за виното Е - съвършенство. Е - ЦЕНИ!!!
jika777 - напреднал
шоп написа:
jika777, имал съм проблеми с много перални, но повярвай ми НИКОГА не съм мъкнал пералня до сервиз. Дали е гаранциоанна или извънгаранционна един телефон и техника идва на място да констатира проблема. До 2-3 дни частите са налични и с второто идване на техниа проблема се отстранява.

..... " имал съм проблеми с много перални" то сигурно и за адреса ти не питат :)

всеки сам си решава :)

п.п. вземи си какъвто и да е уред от емаг. и чакай сервиза да дойде у Вас!
Ще ми е интересно да гледам как се сменя лагер на килима у Вас :)
горе/долу това са дейностите...зависимост от модела,но колкото е по смотана марката толкова по му е...... работата

/свалено от нета от един ентусиаст-карък/

1.сваля се горният капак
2.откачат се куплунгите и се сваля панела за управление а после и конзолата на която е бил (там е нивомера така,че първо се развива от там)
3.разхлавба се скобата на гумата към водосъдържателя и се откача куплунга на ключето на вратичката
4.развива се и се сваля лицевия панел с вратичката
5.развиват се и се свалят горната и долната тежести
6.развиват се скобите и се откачат водните съединения от водосъдържателя, откача се маркуето към нивомера, откачат се кабелите към нагревателя
7.отвиват се болтовете държащи амортисьорите към дъното (доста са стегнати)
8.и сега вече са необходими двама души като единият придържа водосъдържателя докато другия откача трите пружини (на мен ми помогна синчето )
9.след като пружините са откчаени целият водосъдържател внимателно се издърпва навън (не тежи- пластмасов е) , завърта се леко и се откачат куплунга към мотора и двете кабелчета отсрани
10. след като вече цялата пералня е навън следва: сваляне на ремъка и ремъчната шайба ; отвиване на амортисьорите от водосъдържателя ; сваляне на скобите ; разцепване на двете половини и изваждане на барабана.
11. избиват се старите лагери и семерината ( при мен само вътрешния лагер беше разбит, така, че външния реших да не го вадя...дано няма проблем)
12. купуват се лагери: външен 6205 ; вътрешен 6206 ; семерина 35 - 65.55 - 10/12
13.набиват се внимателно новите лагери и семерината
14.по обратния ред всичко се събира ... хм ...много работа, ама няма как
agj - майстор
jika777 написа:
шоп написа:

.
Ще ми е интересно да гледам как се сменя лагер на килима у Вас :)
Интересни размисли : :? На мен пък ми е интересно кой си държи пералнята върху килим! :-D
Chefo77 - майстор
Някой, който не иска да му шуми и да се разхожда като центрофугира. :lol:
На нашите НЕО-то е така (с вибрациите). Не мога да накарам бащата да купи и сложи гумички и това е. Пускат я на определено място и е загадка къде ще я намерят като свърши прането. Добре, че е ограничена в рамките на пералното помещение :lol:
goro21 - помощник
В 10г уърпул с горно зареждане жената всичко переше ама спря да центрофужи преди година и смених лагера на ел.мотора .иначе си работи перфектно(е малко повече вибраций при центрофуга) ако можех да го оправя тва центрофугиране мисле че ще има още хляб в нея програматора е от механичните-тези дето не се въртят на обратно. Ако някой може да ми препоръча майстор да я погледне макар че се съмнявам решението да е просто.ниворегулатора работи мотора е четков там уж всичко е на ред и ме съмнява програматора че и той понякога забива на някво положение и програмата отива счасове ако не мина да го бутна.
благодаря за съветите ще поразгледам бекото мен ме притесняваше това че са по плитки и като чели и барабаните са по плитки гаранцията там е 2 г при финлукса 3г а индезита уж4г ама май трябва да я регистрираш в някъв сайт. Индезита нее ли добра алтернатива.
hidrazin - майстор
Чефо, аз AEG-то го спазарих за 300 кинта. Оня ден ми я докараха от Германия и сега е в сервиз за профилактика.
Все пак човека ми дава и гаранция за нея. Ако всичко е наред, към вторник-сряда ще я взема.
Хареса ми щото е 7 кила. Ако нещо не е у ред с нея май ще взема едно Миеленце 6 килограмово.
:partyman:
шоп - майстор
jika777, аз споделям собстен опит, а не цитирам мнения на каръци в нета:-)))
Няма значение откъде си купил ел.уреда. Марката си има оторизиран гаранционен сервиз. Има си закон за защита на потребителите, който всички спазват ( късмет ако някой не го спази...имах няколко случая в които сезирах КЗП и ми смениха уредите с нови и много извинения)

За след гаранционният сервиз не е нужно да се свързваш с гаранзионният сервиз. Достатъчно е в гугъл да напишеш 2-3 кл'чови думи и ще намериш това което търсиш.

П.П Лагери се сменят за 30 мин. Определено не върху килим:-))))
шоп - майстор
goro21 написа:
В 10г уърпул с горно зареждане жената всичко переше ама спря да центрофужи преди година и смених лагера на ел.мотора .иначе си работи перфектно(е малко повече вибраций при центрофуга) ако можех да го оправя тва центрофугиране мисле че ще има още хляб в нея програматора е от механичните-тези дето не се въртят на обратно. Ако някой може да ми препоръча майстор да я погледне макар че се съмнявам решението да е просто.ниворегулатора работи мотора е четков там уж всичко е на ред и ме съмнява програматора че и той понякога забива на някво положение и програмата отива счасове ако не мина да го бутна.
благодаря за съветите ще поразгледам бекото мен ме притесняваше това че са по плитки и като чели и барабаните са по плитки гаранцията там е 2 г при финлукса 3г а индезита уж4г ама май трябва да я регистрираш в някъв сайт. Индезита нее ли добра алтернатива.
Колега, как да ти препоръчаме майстор, като не знаем къде живееш? Златарево или Дуранкулак?

Тема "Помощ при избор на пералня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: