• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
nikolson - майстор
Chefo77 написа:
Лак на водна основа с цвят .
Бърза справка вади http://www.profitech-bg.com/product/123 ... eptic.html
"Описание: Аква лак за дърво с добавка против плесени и гъбички. За трайни защитно-декоративни прозрачни покрития с копринен блясък. Устойчив на ултравиолетови лъчи и атмосферни влияния, бързосъхнещ, не образува капки и стичания.
Прониква дълбоко в дървесината и подчертава структурата на дървото.
Предлага се в седем готови цвята."
Също и http://www.lakove.bg/bg/products/vodni- ... potreba-45
Chefo77 - майстор
Не съм твърдял, че няма! Писах, че АЗ за първи път чувам!
И тъй като си говорим за паркети, този става ли за паркет? :wink:
'Щото на Милеси определено не става :)
EDI - майстор
Не става за горен слой този вид ДУФА, няма необходимата твърдост.За цвят става.
parketmilanov - специалист
Отговор на въпрос на колега от предната страница-
че дъб може да се оцвети може ,текстурата ще си остане но цвета може да се контролира ,дали с масло /което не е нужно да се "Масли" 2 пъти годишно или с лак .Аз лично отдавна съм се отказал да работя с Български лакове за съжаление и веднага ще обясня защо .
-теоретично всичко е мед масло и рози на 1 брой паркетина или малки повърхности се държат прилично ,но 50-70м2 хол с витражи на 70% е "Мисия невъзможна".
Затова лично аз предпочитам или маслото/OSMO/ или продуктите на Сикенс и левис.
Има и вариант в който цвета се постига с масло а финишния слой е лак .но това е в горните финансови граници на лаковете.
това на снимката е реставрация на дюшеме -циклене ,възстановяване на надлъжните фасети , оцветяване и лакиране -
спалня 20-30 ина м2
хол 110 м2
Разбира се това е лично мнение.

Прикачен файл

дъбово дюшеме.jpg
дъбово дюшеме.jpg (47.1 KиБ) Видяна 3903 пъти
Chefo77 - майстор
Бит, че бит. И машинно, и ръчно...
Прикачен файл:
IMG_20150724_085704_z01.jpg
Прикачен файл:
IMG_20150724_085733_z01.jpg
Прикачен файл:
IMG_20150725_144144_z01.jpg
valyodalgia - напреднал
Здравейте, може ли да ми помогнете да се снабдя с малко количество дъбов паркет с размери 23/53/310 мм като водещото ми е ширината, става да бъде и с ширина 55мм.
Chefo77 - майстор
Аз лично досега не съм срещал паркет с такива размери ... А 55 мм не съм чувал някой да произвежда от години.
valyodalgia - напреднал
Това е паркет мисля че слаган някъде преди 9 септември 1944 год и до сега е циклен само веднъж и не е мръднал. Първоначалните му размери можеби са били 310/55/25 но от цикленето е станал с дебелина 23 а не знам от съсъхването миже ли да се е свил от 55 мм до 53 мм мерено с шублер на няколко паркетини. Ако някой проявява интерес ще кача и снимки. Продължавам да търся СПЕШНО моля.
nikolson - майстор
Вальо, не забравяй, че имаш вариант и да ти изработят няколко паркетини по заявка. Щом е толкова стар, вероятно може да не намериш тези размери, вероятно ще има някакви разлики в оцветяването, но, щом толкова искаш да е този паркет, трябва да си готов и на някакъв компромис.
parketmilanov - специалист
Малко снимчици за да не се загубва темата....
тук акцента и по -интересното е огъваемия перваз което е голям препъни камък в някои обекти.

Прикачен файл

стълба ламинат 2.jpg

Прикачен файл

паркет бамбук.jpg

Прикачен файл

бамбук4.jpg паркет бамбук,огъваем перваз.Изработка Паркети Миланов
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40