• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
vlad0 - специалист
Аз имам малка машинка с водно рязане, Райдер, най-евтиния модел, беше към 70 лв. преди 3 години и мога да кажа че върши доста добра работа. Рязал съм гранитогрес със нея и врачански варовик. Вярно врачанския камък е мек и лесно се реже, но и с гранитогреса не се затрудни а нарязах бая цокъл. Мисля че за домашни нужди си е ок.
Leon - специалист
Както се казва ... +1

п.п. 80 квадрата гранитогрес и 100 метра цокли. Сменени две диамантини.

Сега я ползвам за дребни дърводелски работи с добър циркулярен диск.
jekasus - майстор
chicho_mitko написа:
Ще ми върши ли работа?
На мен вече 9 години върши работа и то не в домашни ремонти.
Оригиналната ролка не издържа много, но струва само пет лева.
dadko - майстор
Leon написа:
Както се казва ... +1

п.п. 80 квадрата гранитогрес и 100 метра цокли. Сменени две диамантини.

Сега я ползвам за дребни дърводелски работи с добър циркулярен диск.
Не е ли противопоказно тези машинки да се ползват с циркулярен диск? Даже мисля, че изрично в упътването им пише да не се слага такъв...
Ама- какво се учудвам- някои са толкова изобретателни, че слагат циркулярен диск и на ъглошлайф...
chapara - майстор
Имам една на водно рязане почти нова. За 70 лв. бих се разделил с нея, защото имам по професионална :wink:
chicho_mitko - специалист
Резнах няколко плочки за проба, ами доволен съм. Като за аматьор си е супер (сряза де). Но ми направи впечатление, че ролката леко се клати (има лек страничен луфт) - това нормално ли е? Иначе сряза си е абсолютно прав. То и плочките бяха сравнително тънки - около 6 мм и 33 см. гранитогрес. Благодаря за мненията, успехи!
Leon - специалист
dadko написа:
[...
Не е ли противопоказно ......
Не е. Има предпазител, има разцепващ нож.
Идеален например за рамки на пчелни пити или за рязане на дървени первази.

п.п. Колко "циркуляра" си виждал с такива атрибути?
И да са имали, отдавна са свалени. (което разбира се не е извинение)
jekasus - майстор
[quote="chicho_mitko"Но ми направи впечатление, че ролката леко се клати (има лек страничен луфт) - това нормално ли е?[/quote]
Шайбите на ролката имат канали за самата ролка, може да се шлайфне малко, ама да не се прекалява, че ролката трябва да се движи свободно.
Salvador - специалист
Тънък гранитогрес се реже без ядове и с долнопробни ръчни "дъски". Проблемът е като стигнеш до по-сложни форми-"пистолети" и т.н. Тази водната машинка не е лоша. Сега...ако ще режеш 9 или 10 мм гранитогрес...няма да стане. Но за 6-7 мм си е ок.
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на гранитогрес- каква машинка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: