• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mir4oto - специалист
Някой може ли да сподели мнение за тези пелети,гледам ги в продавалника 3-та година висят?

http://olx.bg/ad/slanchogledovi-peleti- ... 78e4451660

Че смятам да приспособявам дакона да гори и пелети, но без горелка - на принципа на гравитачната.
Но с малко автоматика, като: управление на вентилатор, ламбда сонда, евентуално някакво ръчкало за шлака, и мониторинг през интернет. Даже се чудя дали да не измисля някакъв топломер, че по този начин се вижда мааалко по - добре колко ти е калорично горивото.
lusynik - специалист
Да,пробвал съм ги.6- милиметрови,рехави с много пепел по дъното на бега,но горят добре на Грейкото.Машинката им е малка и не може да ги пресова достатъчно и не могат да отговорят с голямо количество.Зимата цената е доста по-висока/по инфо от местни/.
kaletoo87 - помощник
filmatoplo написа:
Защо да не -всичко над 150 лева вече е чиста печалба добавена наизуст щото трябва да се подържат цени от 340-380 лв . :wink:
колега как го изчисли това че всичко на 150 лв е печалба така може да е при положение че ги правиш само от кора
за да е качествен пелета не мисля че в тези граници ще се побереш
шоп - майстор
Напротив
Себестойност на пелетите от 150 лв тон е нереална.

Кубик дървесина с влажност 35% доставена до асфалт е с цена 50 - 55 лв

Производителите на пелети купуват четрицифрени числа м3 дървесина и цената е още по ниска. Танспорта е с тирове по 45-50 м3, които возят на 25 ст тон/км.

Тока я ясен. За около тон пелети отиват около 50 KW
аморитзация?
20% ДДС
печалба?
Всичко е жътва, леш за дребните цацки:-)
Дали влажността е 10 или 15% качва печалбата с 5%

Колко да е себестойността?
kaletoo87 - помощник
шоп написа:
Напротив
Себестойност на пелетите от 150 лв тон е нереална.

Кубик дървесина с влажност 35% доставена до асфалт е с цена 50 - 55 лв

Производителите на пелети купуват четрицифрени числа м3 дървесина и цената е още по ниска. Танспорта е с тирове по 45-50 м3, които возят на 25 ст тон/км.

Тока я ясен. За около тон пелети отиват около 50 KW
аморитзация?
20% ДДС
печалба?
Всичко е жътва, леш за дребните цацки:-)
Дали влажността е 10 или 15% качва печалбата с 5%

Колко да е себестойността?
аз мога само да кажа че за тон пелети от дървото до крайния продукт киловатите не са толкова а по 2 + амортизация на машините и има още много други разходи който ги пропускате
шоп - майстор
kaletoo87
печалбата при пелетите е над 100%
много маймуни се качиха на клона- и производители и притежатели на пелетни горелки.
Тепърва стрижбата предстои
Аз съм си взел пуканки и гледам.

П.П масовите китайски пелет машини с с около 50 КW мошност и призводителност тон/час.

П.П.П дори да приемем , че китаеца не е дал точчните параметри 75кW ще е за тон ел.енергията. Това не променя коренно сметката.
kaletoo87 - помощник
шоп написа:
kaletoo87
печалбата при пелетите е над 100%
много маймуни се качиха на клона- и производители и притежатели на пелетни горелки.
Тепърва стрижбата предстои
Аз съм си взел пуканки и гледам.

П.П масовите китайски пелет машини с с около 50 КW мошност и призводителност тон/час.

П.П.П дори да приемем , че китаеца не е дал точчните параметри 75кW ще е за тон ел.енергията. Това не променя коренно сметката.
аз мога да ти кажа от личен опит че печалбата не над 100% и друго дори и с 75кв трудно би стигнал производителност 1 тон да не говорим за 50 абсурт
шоп - майстор
Чудесно, имаме производител на пелети във форума. Ще се радвам да получим информация от първа ръка.

Разбира се, ако има желание да сподели.
kaletoo87 - помощник
шоп написа:
Чудесно, имаме производител на пелети във форума. Ще се радвам да получим информация от първа ръка.

Разбира се, ако има желание да сподели.
питайте и с каквото мога ще помогна
шоп - майстор
Ами например каква е себестойността на 1 тон пелети от широколистна дървесина
Ако може разбивки по пера за 1 тон продукция.
Суровина
Транспорт
амортизация на машините
енергоносители
данъци, осигуровки ако фирмата е легална
маркетинг и реклама
опаковка
складови разходи
печалба

Все се надявам, че във форума има доста маркетолози и икономисти и можем да помогнем за оптимизация на разходите и намаляване на крайната цена на продукта.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 26

Тема "Пелети - от къде?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: