Още като излезе първата горелка на Ерато, в гаранционната ката имаше списък с котли, които са одобрени и се препоръчват за монтаж на горелката - политиката винаги е билаклиента да е доволен, а не продажба на всяка цена. Атмос е в този списък, но Атмос има много модели и всеки модел имаше препоръки за начин на монтаж - при едни на горна врата, при други на долна врата, при трети странично. И въпреки всичко впоследствие, с увеличаваето на опита се появиха резерви и излязоха препоръки да се избягва пиролизен котел за монтаж на пелетна горелка поради по-ниско усвояване. Топлообменника на пиролизния котел е сметнат за работа на висока температура 85-90*С и трудно се вписва с температурите на пелетната горелка, която при 70*С започва да модулира. Аз съм отклонявал желанията на клиентите за монтаж на горелка на Атмос и нямам преки наблюдения, но си мисля, че добри резултати могат да се получат, ако горелката работи на доста по-малка мощност от номинала на котела

Това са само част от снимките на комбинирани котли от германската част на сайта на АтмОс. Който се интересува, има и други. И съм напълно съгласен с Лазар.