Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zmiori - специалист
absoliutno

ako si na nisko 1ili 2 etaj i ima6 pari`ki moje i GBD-10 za styklta.
onion - специалист
не , на 4-тия етаж съм , на PVC дограма ... какви датчици за врати да взема , препоръки ?
zmiori - специалист
ima edni miniatiurni deto se lepqt. i kabelen kanal za prekarwane na kabela po kasata.
onion - специалист
ок , благодарско

значи взимам кабел и почвам да пускам кабелите.

а после връзването на алармата към кабелите , клавиатурата към кабелите и т.н. мога ли сам да го направя или е някаква по-сложна работа?

съжалявам за лаишките въпроси , но просто с аларми не съм работил никога !
zmiori - специалист
gleda6 shemite i wryzwa6 nee mnogo slojno ./ako si se zanimawal pone malko s eltehnika ili elektronika/
slojnoto e posle kogato trqbwa da se programira.
katoq nawyrje6 pusniq i kaji kakwo sweti 6te pomagame se 6tenaprawim ne6to smisleno./sirenata q wryzwa6 posledna za dane ti naduwa glawata i danete namrazqt sasedite./

abe w toq forum 6to ne se sloji edin kredor mamkamu.
СОД 161 не е лош избор. Но ако не си монтираш централата сам, а техници, сериозно обърни внимание на следното:
1. Дали ти е вързана тампер зоната?
2. След като ти правят настроиките на съответните зони /моментални, закъснителни и т.н./ им искай мастер кода ако са го променили т.е. ако не е фабричния и след това си го промени.
Много хора когато им монтират СОТ това не го правят и после излиза,че са ги обирали фантоми..... Който има мастер кода за централата притежава всичко и по всяко време. Имай в предвид, че сред техниците във фирмите има голямо текучество и не само това....
dron4o - специалист
Така ако може кажи колко датчика имаш предвид да сложиш и колко кабела ще ти отидат до централата , даже по важното е кази колко кабела ще ти влезнат в централата (имам предвид от датчиците). След това си направи сметка че тази централа има 6 зони , ако докараш 6 кабела с датчици или по малко ДОБРЕ , ако ли не сам се сещаш че ще трябва да групираш зони. Като копуваш централата да знаеш че ватре трябва да има РЕЗИСТОРИ иначе няма да стане. Групирането на датчиците може да ти е трудно , затова ако има вазножност поне по 2 ги гропираи 1ви- излиза кабел 2ри- влиза и излиза кабела ......

Тема "Окабеляване за СОТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: