• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
crez - майстор
ivouz - специалист
Crez аз съм за втората има и менгеме .
crez - майстор
ivouz написа:
Аз към нея клоня, макар че аз имам такова менгеме. мисля че са еднакви "жълтури", но за "направи си сам" стават. Сега пристигна съобщение от собственика на втората, мой има проблем "Бормашината е тайванска - на 100V/50Hz и върви заедно с трансформатор 220/100V - 1kW. Мощност по описание - 1/4 НР." Въобще проблем ли е :? , а какво озачава "Мощност по описание - 1/4 НР"
sreky - специалист
Трябва да е четвърт конска сила,но това колко е във ватове не знам.Трябва в някви таблици да се погледне

п.п -Обаче ако се смята както се смята мощноста на колите се получава че е -325 вата

Колегата Horgasz е прав 186 вата е.Трябвало е да деля не да умножавам
Последна промяна от sreky на чет авг 06, 2015 4:41 pm, променено общо 1 път.
horgasz - специалист
crez написа:
ivouz написа:
... какво озачава "Мощност по описание - 1/4 НР"
Ами най-вероятно означава, че толкова пише в някое описание на машината. Иначе 1 конска сила (НР) = 736 вата->1/4НР~185 W. А това дали е добре - не знам
bulhomes2 - майстор
Че тя втората не беше ли наскоро по 170-180 лв в Лидл?
crez - майстор
bulhomes2 написа:
Че тя втората не беше ли наскоро по 170-180 лв в Лидл?
Д, виждал съм я там но не помня цената.
mitko64 - майстор
Най- точно 149лв. Толкова ми пише на касовата бележка, нали я пазя за гаранцията. :-D . Пък и немска била- отдолу на кашоня с гордост си пише Чина.
crez - майстор
Взех машината, сглобих я, но нещо не ми харесва звука при работа. Работи 1 мин. и двигателя загря, май ще се наложи пълно разглобяване и проверка на лагерите.
ivouz - специалист
Ей и ти като мене си един "късметлия" .Не се коси ще я оправиш!Дано само лагери да е!
  • 1
  • 2

Тема "Коя от двете машини да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: