Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
sirko написа:
... демек по киловат на фаза и в случая че нулата е обща от там идва и натоварването и. Или по киловат на фаза и 3 на нулата.
Това е напълно погрешно!!!
Свързвай си ги трифазно и нулата не я мисли. Ще ти стигне като сечение.
:partyman:
P.S. Изпреварили са ме. :)
toolegittoquit - майстор
Когато 3-те фази са еднакво натоварени, то те са в равновесие и токът по нулата трябва да е 0. Това се получава от изчисления и векторни диаграми. Причината е, че 3-те фази не са в синхрон, а са отместени взаимно на 120 градуса. На теория една 3 фазна система може да работи без нулев проводник. На практика свързването обикновено е звезда, товарът е разпределен по фази. Тъй като нищо не е идеално, нулев проводник се използва, за да се обира уравнителният ток - на не симетрията между фазите.
В случая имаме 2.5mm2 проводници. Допустимо е да се свържат с до 25А предпазител. Според мен с 3-те фази 3х2.5L+P+N не би трябвало да има някакви проблеми. Стига навсякъде връзките да са изпълнени качествено.
Няма никакъв проблем монофазни консуматори да се разпределят на 3-те фази. Или да се ползват само 2. Всъщност това правят ЕРП-тата. Вървят 3 фази, всяка монофазна партида я захранват с 1 обща нула и някоя от 3-те фази. В последно време на нулите почнаха да слагат и повторни заземители в таблата.
sirko - специалист
Добре, значи да връзвам и 2та уреда 3фазно на този кабел (директен от таблото е) и да не се занимавам да пускам нови кабеляци.
toolegittoquit - майстор
sirko написа:
Добре, значи да връзвам и 2та уреда 3фазно на този кабел (директен от таблото е) и да не се занимавам да пускам нови кабеляци.
Не, имаш монофазни уреди. Вързваш извода L на всеки от двата уреда на отделна фаза, връзваш извода N на общата нула, връзваш извода P на общото заземяване.
Поне аз така ги виждам нещата.
sirko - специалист
Тъй де, аз тва имах в предвид.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
... Вързваш извода L на всеки от двата уреда на отделна фаза, връзваш извода N на общата нула, връзваш извода P на общото заземяване.
Поне аз така ги виждам нещата.
Ами не знам какво точно виждаш ама ако нещата при фурната изглеждат така? Що реши че има само една клема L ?

Изображение

По-добре питащия да каже дали неговите уреди имат възможност за трифазно захранване.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Ами не знам какво точно виждаш ама ако нещата при фурната изглеждат така? Що реши че има само една клема L
Реших по мощността и характеристиките на уредите, където пише захранващо напрежение - 230V.
sirko - специалист
Ами клемата е същата 1,2,3 фази 4 нула и 5 земя (в случая е занулено), при монофазно мостовете м/у 1,2 и 3 не се махат, аз ще ги махна и връзвам всяка фаза съответно на 1,2 и 3 и така. същото и при плота само ще разклоня кабела.
hidrazin - майстор
sirko написа:
...аз ще ги махна и връзвам всяка фаза съответно на 1,2 и 3 и така. същото и при плота само ще разклоня кабела.
Точно. За разклонението на кабела към плота и фурната 5 броя ей такива клемички ще ти свършат чудесна работа.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2520-0008
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
ей такива клемички ще ти свършат чудесна работа.
Тия аз не бих. По-скоро червените с Push системата. Иначе принципно биха работели, но лостчето не ме радва. Ама и за тия клеми трябва да сложи кутия, не може просто така да ги плесне да си висят.

Тема "Питане за захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: