• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
lov - майстор
Ами ако е такова каквото е второто на втория ред със снимките от линка. Да това е клапанче. Иначе си е само раклонение ако няма това тумбестото. малко сложно обясних със снимката но като я отвориш и трябва да я търсиш доста.
Иначе може и да е без разклонение и после да се разклонява маркуча. Видове много само си проследи хубаво маркучетата веднага след казанчето. Ако вървят в някоя защитна кора може да са ги сложили и там.
Айде да не е толкова сложно с обясненията. Те това е едновременно клапан и разклонител.
Прикачен файл:
51325.jpg
51325.jpg (10.72 KиБ) Видяна 2447 пъти
Те това тумбестото по средата е самия клапан. Ако е само разклонител го няма. А може и единия изход да го няма. Такива слагат за задната пръскалка основно.
ontario - специалист
Съжалявам, че пиша след толкова време - проблема се оказа помпичката - струваше около 20лв.
Но смяната е кофти понеже се демонтира едното колело и е там долу някъде т.е. не е да вдигнеш капака на колата и да я видиш.

Та това е.Мерси на всички за съветите, бяха ми полезни.
bulhomes2 - майстор
Тъй са французойките. При тях удобен ремонт няма.
lov - майстор
То що на вратата на доста сервизи е написано:
Коли дето емблемата им прилича на мачка, пичка и елхичка не ремонтираме.
:partyman:
radius - майстор
Бас държа, че ти е било заседнало буталцето на помпичката.
Пък за помпичката точно не трябваше да се хващате да плюете френското. Май на повечето коли е завряна, което е логично.
DundyTheCroc - майстор
На повечето нови коли казанчето е между бронята и подкалника, до помпата се стига в една или друга степен трудно, не е като на Баба Жуца на удобно под капака :)
radius - майстор
Че тя баба ти Жуца може и да няма, както беше нашата 2101 ( не ме поправяйте, че не е Жигула, знам).
vvg - специалист
Купуваш си химикал дето се Щраква,вадиш пружинката и с нея си прочистваш цивките на пръскачките :rock:
naB4o - специалист
На жена ми се пълнеше багажника и около резервната гума, заради разкачено маркуче. А иначе, почваш наред, помпа, маркучи, пръскачки.
  • 1
  • 2

Тема "Пръскалките на предното стъкло едва "изплюват течността..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: