• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Аз вече си имам вода! Довечера ще пада голямото поливане.
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Честито, да я ползваш със здраве :lol: . Само дето се беше притеснил. :partyman:
kuger - майстор
Stefan_62 написа:
kuger написа:
Честито, да я ползваш със здраве :lol: . Само дето се беше притеснил. :partyman:
То си беше за притеснение, още повече че знам какви тарикати са нашите. Уговорки за храна, черпене с алкохол, мотаене! Добре, че се намери еди пришълец, работар от всякъде. Още снощи разкри тръбата. Стигна се до там да го спирам аз да почива. Оказа се и друго, че нашето и съседното село си имат отговорник от ВиК на повикване. И той се оказа много свястно момче. Та днес на обяд проблема е разрешен, остава да се възстанови шахтата и изкопа.
Направо изкарах късмет в тая жега!
ivanovbg - майстор
И колега valpen, ето един цитат от друг мой приятел, който не пише тук и си е професионален агроном:

От векове учени изследват механизмите на развитие на растенията и почти няма тайни за физиологията и химията на самото растение. Въз основа на тези изследвания са създадени и "изскуствените"торове. Накратко казано те са съобразени с биологичните потребности на самото растение и са в такава форма че да ги усвоява най лесно. И.. понеже все пак и растенията боледуват/повече слабите и недохранените, също както при хората/ учените се принудили да направят и пестицидите. И...малко ама съществена разлика от торовете. Пестицидите са съобразени с биологията на патогените и инсектите и предназначението им е да ги убиват. Или накратко, това си са чисти отрови предназначени да убиват макар и в полза на растението но на принципа " ела лошо че без тебе по лошо"
Ей това като го знам и като знам,че растението приема определени форми на азот и хич не му пука дали са от дупето на кравата или от оная голяма фуния която го засмуква от атмосферата, не му пука дали опаковката е синя или червена, важно е само да го има.

Не бих могъл да го кажа по добре!

П.П.Само ще добавя, че пестицидите са също като лекарствата дето ги пием ние като сме болни. Колкото и да спортуваш и да се пазиш, винаги идва момент в който се разболяваш и посягаш към тях. Колкото по с време и ако точно са ти определили болката, толкова с по малка доза и по леки лекарства минаваш. Така че се учи да разпознаваш началните признаци на болестите и техните разпространители по растенията. Основните разпространители са паразитите - лисни въшки, акари, трипсове. Храни, поливай и обезпаразитявай растенията за да растат здрави и силни за да не боледуват. Това му е майката!

Големи домати хапвай, големи думи не казвай!
:partyman:
nikel - специалист
Ето какво откъснах днес

Прикачен файл

20150807_065227.jpg
1650 грама.
20150807_065227.jpg (99.64 KиБ) Видяна 1565 пъти
ivouz - специалист
Пуу голям берекет бе.Браво! 10 от тези и зимнината готова!
nikel - специалист
Зимнината е почти готова. Остана лютеницата/доматите и патладжана са приготвени, остана пипера/, киселото зеле и туршията.
Сега раздавам домати на приятели.
Рецепти за туршии съм постнал в раздел зимнина.
Късмет.
miroki - майстор
При нас мина някакъв дъжд и след него на цяло село заминаха доматите.
Ние още имаме, но 50% останаха. Омекват просто и загниват отвътре, а няма и нов завръз. Една част обаче са добре.
ivanovbg - майстор
Дай снимка, да видим с какво да ги пръснеш, че и твоите ще отидат.
vlax - майстор
Днес това набрах
Изображение
Част от тях раздадох-подарих другата част утре за консервиране/за 3 път/
Три сорта Ръгби,Наслада,Рила.
Пуснах малко вода и на овошките-брей голяма суша.
Изображение
Изображение
Изображение
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19

Тема "Домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: