Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Давай да видим къде го има. Говорим са силова електротехника, нали?
Не знам
Чл. 1668. Жилата на проводниците и кабелите се съединяват, разклоняват и присъединяват чрез пресоване, заваряване, спояване или специални клеми (винтови, болтови и др.).
Или това?
Чл. 1145. (1) Контактът между тоководещи части от различни материали се осъществява по начин, изключващ електрохимична корозия (използване на биметални елементи, специални пасти и др.). (2) Не се допуска запояване и усукване на тоководещи жила
AMA?
Чл. 172. Защитните проводници се свързват с металните обвивки на кабелите и проводниците чрез запояване.
(4) Свързването с едножични жила чрез клема или запояване се допуска само към неподвижни елементи на вторичните апарати.
:? :mrgreen: :partyman:
На практика спояването подсигурява една почти вечна връзка. За разлика от усукването, припоят подсигурява връзката и предпазва медта от окисление. От друга страна при протичане на ток на границата на различни метали може да се стигне до електрохимична корозия. Уж. От друга страна споената връзка е механически много здрава. От друга страна обаче ако стане така, че проводникът се нагрее(то ако се нагрее на 180 градуса и не е паднал предпазител ще е последен проблем) припоят може да се разтопи и връзката фундаментално става по-лоша? Въпросът е има ли условия, при които проводникът става реотан и свети? :-D
hidrazin написа:
То навремето се използваха такива контакти. И те карат до живот но не е правилно да продължават да се използват.
Ако сега правеха такива контакти, но с Шуко, аз бих си купил. Вътре има едни яки пружини, които така стискат щепсела, че такова нещо като лоша връзка няма. :-D
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Давай да видим къде го има. Говорим са силова електротехника, нали? :-D
:partyman:
До 1000V, :-D По нагоре нямам работа. То и спора там, а не на стълбове или подстанции.
toolegittoquit написа:
Не знам
Да, не знаеш :-D
toolegittoquit - майстор
jekasus написа:
Да, не знаеш :-D
Какво знам не е интересно, приятелю. Работата е какво пише документа. Нещо съвсем леко си противоречи? :-D :?
FM STEREO - специалист
Айде пак се почна с темата за спайките :-D

Тема "Питане за захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: