Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Имам бизнес предложение :-D
Всички големи фирми, занимаващи се със заваряване, да си изхвърлят ЕСАБ-бите, Фрониусите и Кемпитата...и да си купят по един жълт китаец за 180лв. Та то само ремонта на фирмените машини може да струва повече...защо да се набутват.
Преди около три седмици ремонтирах машина REHM EL 250. Цената на ремонта бе тъкмо колкото един евтин китаец. Защо ли се съгласиха от фирмата :lol:
Сигурно не знаят че има жълти електрожени които слагат в джоба си всичко друго и струват два за лев :lol:
Или защото въпросната машина тежи 27кг, има четири /4/ вентилатора за охлаждане и е с два паралелно работещи блока с огромен запас по ток!!!
Продължавам...в нашия град преди не повече от месец се закупи от човек работещ активно в областа на заваряването Линкълн на цена около 2000 лв.
Смятате ли че не знае за съществуването на жълтите инвертори???
Или има излишни пари за даване?
Помислете...
gogo7777 - майстор
На някои хора им контролират заварките, на други не. Някои хора заваряват, други само си мислят, че заваряват. Някои хора работят с инструменти, други с играчки........ :wink:
Kirilpm - специалист
Днес си купих ARC 200 от колегата във форума.Смело мога да кажа че съм повече от доволен и си отговаря на показанията,при 50А успях да запаля базичен електрод 2.5мм,при по слаб ток не съм го мъчил.А най-много ми хареса че машината идва готова за работа,разопаковаш,завиваш кабелите и работиш.Когато си взема амперклещите от работата ще пробвам максималния ток,при пробите ми се струва коректен,залепен електрод 2.5мм почервенява и омеква моментално,но нямам по-дебели електроди вкъщи за по-обстойна проба.
koveslav - майстор
Честито! Пожелавам ти много години да те слуша безпроблемно!
Kirilpm - специалист
Както обещах пробвах максималния ток на машинката с ампер клещи.Смело мога да твърдя че си отговаря на показанията при първото залепяне на електрода достигна 218А,но не успях да задържа показанието на амперклещите,при последващите проби отчете 205А на амперклещите при 202А на дисплея на инвертора.При 100А тока при залепен електрод достигна 118А,което леко ме озадачава,но не съм запознат с инверторите,може би е някаква функция против залепване,понеже доста трудно успях да залепя електродите,дори с електрод притиснат към детайла и шапка от шлака пак успява да го разпали.Пробата на максимален ток правих с два електрода по 2.5 понеже нямах други с един го стяпа за секунди.
http://kirilpm.snimka.bg/photos-from-gs ... 4.35851062
Забравих да спомена мрежовото напрежение при пробите беше 225в при 25А АП и не събори предпазителя.
dragozow - майстор
Да, моите апарати отговарят на написаното. За това и 200 ампера от които няма 140 не струват 250 лв.
agj - майстор
Kirilpm,да ти е честита машинката със здраве да си я ползваш , успешна и безпроблемна работа ти желая| Обаче като се споменаха отново тия прословути 200Ам. се сетих че и по тоя въпрос имаше спорове .....та ето извадки от твърдения на спецовете тук:
gogo7777 написа:

200А е много за монофазна машина та камо ли повече. Това са приблизително 5 киловата /та и повече/ и 23А от мрежата. Като добавим и първоначалното пелене на електрода, кво става с бушона в таблото.....трябва отделна инсталация за апарата :-D ПВ-то тук няма отношение....
]
pansim написа:
Монофазни машини на 200А извадиха китайците...големите имена в тази област се дистанцират от подобни изпълнения. Обикновено се ограничават до 160-170А защото това е разумния предел за захранване от една фаза. Ама китайците не ги интересува...
/quote]
Kirilpm - специалист
Ами на ампер клещите мисля че може да се вярва,особено при положение че показанието им е доста близко до това на амперметъра на електрожена.Иначе и за мен са много,но взех такава машинка за да мога да я използвам без да я товаря.По принцип повече от 3.25 не са ми нужни в работата,много рядко 4мм.Захранващия кабел е 2х4кв +2.5кв та мисля че като е вързана на силов контакт с 4кв едножилен кабел не би трябвало да има проблем.А 25А предпазители издържат на кратковременно претоварване,дори при ток над 30А не изключват моментално,трябва доста време.Ако има проблем ще сложа 32А при 4кв инсталация с мостов кабел не би трябвало да има проблем.Днес безпроблемно рязах с 4мм стоманен електрод и то доста дебело желязо,изгори 5 електрода по 4мм на максимален ток без да включи защитата,та доволен съм от машинката.
dragozow - майстор
Реално 200 ампера никой не ползва вкъщи, освен ако няма някаква работилница и пак не е сигурно. Иначе поговорката е "да има".
gogo7777 - майстор
Тока "на късо" може и 300А да бъде.....измери тока по време на заваряване.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: