• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
miroton написа:
шина 7лв
дросел 4,5лв
стария дросел го накисни в боя или лак каквоти имаш и ще спре да бръмчи
Може би!
vk написа:
Мощността на този дросел може ли да се избере да е по-висока от сегашната мощност на лампата, с оглед, ако утре се постави по мощна лампа и дросела да има аванс да я поеме.
Мисля сегашната лампа е 18w, да взема ли един дросел 36 w, че да има запас като сложа 36 w лампа ? Или трябва да са равни - мощност на лампа=мощност на дросела ?
До някъде става, ама лампата ще е изнасилена, и с намален живот. Макар, че... карал съм старите, дебели пури по 20 W с 40W безстартерен дросел /не електронен/ и ми е изкарвала години.
fikata - майстор
Ввсеки ссеби си ззнае.
Казват старо хвали,но ново карай/ползвай/ Но...
Стари ЛЛ със стартер и дросел за битови нужди от 20 години дросел/ производство на Вършец/ не ми е жужал. Сменявал съм само пури и много редко стартер.
На ново тяло за пет години три пъти съм сменявал електронен баласт на VIТO /средна цена около 5 лв/.
Жуженето на дросела идва от стареенето на лака между ламелите и/или отслабването на притягането им една към друга / въздушни междини,токове на Фуко като при трафовете, ама да не задълбаваме в теорията на трансформаторите и техния братчед - дросела като роднини по индуктивност/. :)
joomlla - специалист
Vectra написа:
Според мен няма смисъл да се инвестира в нов дросел. Или нов електронен баласт или направо преминаване към LED лампи.В един от търговските ми обекти подмених всички луминесцентни лампи с LED 120см. Намерих ги по 11.50 парчето.Като осветеност е същото, но няма трептене, няма нагряване(или е поне минимално). Последното беше много досадно, понеже няма възможност за климатик или проветряване и лятото от лампите вътре става голяма жега.Като подменях лампите се наложи да подменя кабелите и цоклите защото от жегата вътре буквално се разпадаха. :partyman:
Здравейте,
може ли на лични да ми изпратите данните на фирмата за лед лампите (120см.) Благодаря предварително.
  • 1
  • 2

Тема "Бръмчене на луминисцентна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: