Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
продал е и монтирал над 10 000 такива камини и мисля,че може да му се вярва
Ако наистина ти е казал "10 000", значи не може да му се вярва :-D
kalin72 - майстор
Ами пазара на пелетни камини у нас е малък, тепърва навлизат. Така си мисля поне, не съм специалист :)
Дето Лазар каза, 10кВт ще са ти достатъчни, за да работи камината винаги в оптималния си режим, слагай конвектори в хола и кухнята, на другите места радиатори, и действай :)
LazarGanev - "Велик майстор"
valkodav23 написа:
Сметна ми ги човекът от когото ще я купувам и той каза ,че ще върши работа продал е и монтирал над 10 000 такива камини и мисля,че може да му се вярва
Уоу, това за колко години? За 10? По 3 на ден? Впечатляващо! А ти защо не му вярваш, а си тръгнал да питаш аджамии по разни форуми? :wink: (Ако е за 5 години, което е по-реално, стават по 6 монтажа на ден :-D )
valkodav23 - помощник
Така си мисля,незнам дали да му вярвам имат 2 склада близо до гръцката граница и да ви кажа продават,гърците в последните няколко години доста купуват.
Та той ми каза,че е гуруто на тези камини и може да ми направи оптимални настройки за да е ефективна камината.
Също така съм и говорил с няколко доволни клиенти,аз и за това се навих де иначе се бях насочил към по висок клас камини
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
стават по 6 монтажа на ден
=D> :prayer: Дай Боже всекиму, Дай Боже, Дай Боже, Дай Боже!!! :prayer: :prayer: :prayer:
valkodav23 - помощник
А дали е удачно да се направи подова серпентина в банята от връщащата вода на лирата и как е добре да се изпълни.
И още нещо,захранването на бойлера от общия колектор с радиаторите ли да става или разклонение преди него
kalin72 - майстор
valkodav23 написа:
А дали е удачно да се направи подова серпентина в банята от връщащата вода на лирата и как е добре да се изпълни.
И още нещо,захранването на бойлера от общия колектор с радиаторите ли да става или разклонение преди него

1. Според мен да, удачно е.
2. Бойлера е добре да се захрани от отделно разклонение преди радиаторите. Има схеми тук във форума, как точно се прави, хубаво е има и помпа за бойлера, с клапан, който да предпазва водата в него от изтиване, когато бойлера е зареден, пък помпата на радиаторите работи. Макар, че при мен е точно така, без клапан на бойлера, и го ползвам нещо като буфер, но винаги имам гореща вода зимата :)
n.ganev - майстор
kalin72 написа:
2. Бойлера е добре да се захрани от отделно разклонение преди радиаторите. Има схеми тук във форума, как точно се прави, хубаво е има и помпа за бойлера, с клапан, който да предпазва водата в него от изтиване, когато бойлера е зареден, пък помпата на радиаторите работи. Макар, че при мен е точно така, без клапан на бойлера, и го ползвам нещо като буфер, но винаги имам гореща вода зимата
Добре де, нагласяш помпата да вкл. и изкл при над 55гр. или монтираш трипътен термостатичен вентил и ако бойлера изстине ми се обади да дам два кега с наливен BRITOS и един чаршаф нареден с нарязяна пъстърма от дивеч
kuuuuuul - майстор
valkodav23 написа:
На пода и на тавана има по 3см фибран,а и под покривната конструкция има 10 см EPS защото тавана ще се ползва евентуално за нещо,може би стая или нещо подобно на него има и два VELUXA.
За подово си мислех но в последствие се отказах и аз не знам защо,даже имам и една термопомпа в склада 15 kw чисто нова така си стои немонтирана,нещо не ме кефи нискотемпературното отопление,мисля че още не се е развило достатъчно за сега

Фрапиращо невежество :shock: ,просто няма смисъл да се дава акъл. :-D

Тема "СЪВЕТ ЗА ОТОПЛЕНИЕ НА НОВА КЪЩА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: