• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Svetoslavoff1 - майстор
Май в няколко теми вече споменах, че почваме основен ремонт на апартамент за сина и в тази връзка въпросът.
Сега кухн ниша е с паркет и върху него старите, лека им пръст , бяха сложили балатум. Нишата е към дневен тракт също с паркет на едно ниво и реден заедно с този в нишата.
Идеята е в дневната върху паркета да се сложи ламинат, а в кухнята теракот/грес.
Дали този грес/теракот може да се нареди направо върху паркета, така че да е горе-долу на нивото на ламината в дневната?
Иначе може би махане на паркета в кухнята и замазка до нивото на паркета в дневната, и лепило+грес да е прибл равно на ламинат+подложка.
С уважаван от всички нас съфорумец направихме оглед на място, но той не се занимава с теракот/грес и затова споделям тук терзанията си:)
Паркетът е лепен с асфалт.
Докато пиша ми хрумна още един вариант. Върху паркета в кухнята да се сложи подобна на балатума настила на руло. Имахме на последната работа такава, с десетилетия изкара при жестоки в сравн с бита натоварвания, антистатична, но беше с цена може би над 30лв/м2. Обаче изисква равна основа, иначе личи всяка неравност.
ivouz - специалист
кухн ниша :?: :? Последното май ще бъде най безболезнено !Има хубави настилки!И аз обмислям нещо тъково!
Svetoslavoff1 - майстор
Сега е като ниша, ще се съборят леки преградни стени и ще стане кухн възел към дневен тракт - това по повод чуденката. Третия вариант - най-безболезнено като работа(може би) но изисква перфектна основа, която със съществуващия паркет е ..., не знам, може и да има начин :?
Пък и изборът е доста ограничен като цвят и десен, поне което съм виждал.
EDI - майстор
Има технология на ЦЕРЕЗИТ за лепене на плочки върху всякакви критични основи - дюшеме, ОСБ и други такива, но резултата не е задоволителен за жилище, ще се разхлопа след година.За административни сгради бива, щото там после никой не го е еня какво става, ама синковеца ти ще живее дълго там.Хвани си нивото с ламината и после си залепи плочки, като запълниш на необходимото ниво със замазка.
Svetoslavoff1 - майстор
EDI написа:
Има технология на ЦЕРЕЗИТ за лепене на плочки върху всякакви критични основи - дюшеме, ОСБ и други такива, но резултата не е задоволителен за жилище, ще се разхлопа след година.За административни сгради бива, щото там после никой не го е еня какво става, ама синковеца ти ще живее дълго там.Хвани си нивото с ламината и после си залепи плочки, като запълниш на необходимото ниво със замазка.
Ако съм те разбрал правилно, съветът ти е да снема паркета в кухн възел, да попълня със замазка и като налепя върху нея каквото ще е, да дойде на нивото на ламината+подложката върху паркета в дневната.
Ако е така, това си е класиката. Само леки притеснения замазка 20+/- мм(колкото е сегашния паркет) върху основата, върху коята е лепено с асфалт, дали ще е достатъчно здрава. Естествено няма да икономисвам мрежа и/или фибри, ако трябва да се слагат.
Уф, малко тежнее писанието ми.
EDI - майстор
Да, такава ми е идеята.Аз поне не виждам какво може да е по-добро от класическия начин.Трябва да стане замазката ,макар да не е дебела, колкото дават по книгите.Може да ползваш пресят пясък, като бъркаш материала и отдолу да сложиш от синия грунд на ЦЕРЕЗИТ - CN94.Голям дзвер е, страхотна адхезия дава към следващи покрития.Него точно го дават като грунд за критични основи - дъски, боя и други такива.Ползвах го миналото лято и съм много доволен.
ivouz - специалист
Асфалта обаче трябва да изчезне !
Svetoslavoff1 - майстор
ivouz написа:
Асфалта обаче трябва да изчезне !
Ами ако грундът, препоръчан от Еди помогне :? Че как се изчегъртват около 6м2 остатъци асфалт върху подовата замазка :? не че не може, ама още не сме почнали дет се казва, а обемът работа набъбва яко всеки ден :lol:
Дано се включи и Чапара с мнение и съвет.
EDI - майстор
В упътването на грунда пише ,че може да се използва върху лят асфалт.Не съм пробвал обаче лично.
  • 1
  • 2

Тема "под на кухн ниша" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: