• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо - майстор
Ето затова НЕ ИСКАМ/ОТКАЗВАМ да си сложа пелетна горелка...
Аз ако исках да завися от селски тЕрикати и полски свирачи , щях да си прокарам топлофикация :wink:

Купил 2 машинки мейд ин чайна, на село му бачкат за 500 лева на черно и айде юруш на маслините.... 120% печалбица :cool:

:wink:
velinsl - специалист
Ако отоплението ми е 20-30% по-евтино от колкото на ток ме боли фара, че производителя ще работи на 120% надценка.
Нали няма да храня кръвопийците от САЩ с централите им или евр(оп)ейските съединени щати в лицето на ЕОН, ЕВН, ЧЕЗ и други лешояди от парламентт с техните ВЕИ, соларни паркове и т.н..
Ако ви е скъпо не, купувайте!
Навремето един монарх бил казал "Като няма пари за хляб народа да яде пасти". И при вас такаотиват нещата.
filmatoplo - майстор
:) Пелетите защо не се водят като сериозен и ключов бранш в отоплението на страната , не съм чул по бтв :? .примерно да кажата -потреблението на пелети в страната се увеличи с 50% , или нещо за цената на пелетите :wink: .
Svezar - специалист
Фитилчо написа:
Аз ако исках да завися от селски тЕрикати и полски свирачи , щях да си прокарам топлофикация :wink:

Купил 2 машинки мейд ин чайна, на село му бачкат за 500 лева на черно и айде юруш на маслините.... 120% печалбица :cool:

А селския тарикат ще ти отговори " Ами почвай и ти да правиш пелети като е толкова лесно и доходно..." ! :-D Чул съм от производител /среден калибър/ че дава по 1000лв заплата и пак няма желаещи да лапат стърготини по цял ден ,а печалбите далеч не са толкова големи ако работиш с качествена суровина и добра технология !
lz2skt - специалист
шоп написа:
kaletoo87
печалбата при пелетите е над 100%
много маймуни се качиха на клона- и производители и притежатели на пелетни горелки.
Тепърва стрижбата предстои
Аз съм си взел пуканки и гледам.

П.П масовите китайски пелет машини с с около 50 КW мошност и призводителност тон/час.

П.П.П дори да приемем , че китаеца не е дал точчните параметри 75кW ще е за тон ел.енергията. Това не променя коренно сметката.
Дано не стане това с фрапантното дигане на цените на пелетите...щото пак трябва да се цапаме и пушим с въглища...Надявам се пазарът да се саморегулира,а и дето писах по-горе доста станаха и производителите на пелети...
filmatoplo - майстор
:) Цената на пелетите почти няма да падне заради износа , не си мислете че вътрешния пазар променя само нещата .Поне 2 фабрики знам които ти казват -ако взимаш по бързо, че тира чака да го товарим за Гърция :wink: .
filmatoplo - майстор
За хората от Бургаски регион .Днес ходих специално до цеха за пелети в Миролюбово Бургаско -цеха е празен -машините са продадени , пелети там вече няма и никога няма да се произвеждат .
gozilla - напреднал
Фитилчо написа:

абе приятел!завода в полски трмбеш произвежда толкова пелети че има всеки ден да ти зарива цялата кща и пак толкова ще остане!
brat4eda_81 - специалист
http://www.alibaba.com/showroom/wood-pellet-price.html
аз много не разбирам който разбира да обясни,ама като гледам обяви за германия,австрия и англия цени има и по ниски от нашия пазар :? :? :?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 26

Тема "Пелети - от къде?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: