Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pipilica - майстор
Не че скоро ще ми трябват ама мисля да взема сега та въпроса ми е от къде да взема Донбаски. Предлагат ми от Лом хубави Донбаски, ама с тая война в Украйна не знам колко са истински, пък искат да взема 20 тона толко им бил камиона.
Какво ви е мнението по въпроса.
шоп - майстор
Въглищата от Русия и от бившите руски републики за София и района се карат от Лом. Това е най-близкият воден порт.

Дали са от донбас, от алтай, от кузнец - няма никакво значение. Калоричноста им е горе долу еднаква 6500-6800 килокалории/кг

Камиона и тоновете също не са проблем / имам приятели, които в тъмната част на деня им карат с гондола почти 40 тона и цената за тон/км е най-ниска/

Имай впредвид друго: акциза и качеството на пратката. има доста категории качества на вносните руски въглища и ако взимаш. Не знам дали за 20 тона си заслужава да се ходи до лом и да се проследи товара от коя баржа ще бъде и съответно да проучиш кои клас въглища купуваш. Искай сертификат за тази пратка.
Успехи
pipilica - майстор
OK 10х
А и добра цена ми дават, 315 мисля че е добре а? Имало докарани на централния склад на Топливо на ул. Нешо Бончев такива и мисля да отскоча да ги видя.

Тема "Въглища от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: