• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17
Съвети за начинаещи готвачи.
ZMeyGorianin - майстор
:arrow:
Илчо Илиев - майстор
MMIel ,ти излезе по-бърз и си успял да си направиш машинката,а аз все още събирам перални....
Една ''подготвих'', остана да и се сложат палци и на мотора да се направи нова шайба, понеже оригиналния мотор не ми вдъхва надежда,че ще може да върти това нещо, и мисля да сложа друг...
Обаче , и аз като теб намерих пластмасов казан,но случайно си намерих и метален ,та последно ще довърша проекта,но с метален казан...
Пробва ли колко му е силицата на мотора, дали ще може да върти...
снимай по-подробно, особено изхода за перушина..

п.п. Ако някой има мерак, пластмасовия казан с останалите неща ми става излишен...
miroki - майстор
Вчера и аз си опекох един петел съсекс.
Те стават за тази машина за обезперяване. Бройлерите ме съмнява да излязат цели.
MMIel - специалист
Илчо, викай ми Милен. За мотора и на мен ми се струва малко слаб защото като си сложа ръката вътре оборотите падат, но след това се стабилизира, а ако идват ниски винаги мога да ги вдигна от регулатора. А регулаторът е необходим защото казана и мотора са от пералня на 1400 оборота, което и съсекс ще разкъса. Те първа ще се пробва. Отвора за перушината е точно срещу мотора. Обикновен крив отвор направен със шлайфа и на клипа ако забелязвате машината е нарочно с по-дълги крака от към мотора за да се получи лек наклон към отвора за перата.
Илчо Илиев - майстор
Здравей Милене, и аз мислех да ползвам оригиналния мотор,но едно,че не успях да го пусна(с ел техниката сме мноо на вие),а и като гледах по клиповете и характеристиките на руските/китайските машини, с тоя маломощен мотор няя стане работа...
Това с краката е наистина добра идея, тъкмо се чудех как да изолирам мизерията от мотора...
Оборотите тряя да са около 160...
Друг въпрос, как запуши дупките по казана, не на маркучите, а ''оребрението'' на дъното, аз доста се чудих и накрая ги напълних с пяна, изрязах я малко да е под нивото и покрих с едно....лепило/силикон/абе кат засъхне става като твърда гума,но е едни пари......
Обаче все не остават 50 лв за палци та да я завърша тая пушина,но се надявам скоро и това да стане...
miroki, ако бройлера не се попари колкото и както трябва и на ръка не става да се скуби....проверено е..
miroki - майстор
А това ясно, аз на ръка ги карам, но дори и на ръка понякога им чупя краката или крилете, зависи как ги хвана. За това говорех. Много са крехки и ще излязат без крака и криле от въртенето. То може и за добро да е, полуразфасовани :)
Само заради това, още не съм направил машинка.
А перата обичайно се обират на ръка, където съм гледал. И се пръска с маркуча с вода.
А някой, ако търси яйца от съсекс да казва, може и пиленца. Вече за догодина май :)
ZMeyGorianin - майстор
Илчо Илиев написа:
Това с казана и барабана го измислих, но ми се струва,че маторчето ще дойде малко, според мен ще трябва барем да е 750W, да не казвам 1 kW...
Доста клипове изгледах и моторите им са големички...
То пералнята е предвидена да върти 5 кг. сухо пране с този мотор, така че не би трябвало за едно пиле да има проблем с него. На клиповете май са по мощни ел. моторите, но гледам че слагат по 3-4 пилета на веднъж.
MMIel - специалист
ZMey-я ме е изпреварил. Няма как да не се развърти с едно пиле, а 160 оборота ми се вижда твърде малко. не съм запълвал отворите между оребренията. Мислех си го, но се отказах. Като сложа апарата на една страна (към отвора за перата) би трябвало всичко да изтича.
Миро, не е проблем като решиш да оскубем някой бройлер в машината за проба. А за съсекса, май ще ги сменям. Като видях как наддава брезето и си мисля или само него или и него да завъдя. На месец и половина брезето е около 2 пъти по голямо от съсекса. А приятел, който ги гледа зимата каза че не спирали да снасят, само намаляли. Ще потвърдя догодина :)
miroki - майстор
Обичайно по-едрите и дългогодишни породи растат по-бавно. Съсекса е на кокал отначало. При мен с Виандота е така, стават по-хубави докато са пилета. По-кръглички, а съсекса кльощав, докато му дойде времето. После ги настига и надминава.
Брезета нямам за да коментирам. Но нямам място за 4 та порода. Понеже ги гледам разделено, 3 тата са бройлерите и после пилетата на тяхно място. Гледам ги вече 3 години. И на доста хора съм пратил яйца.
Ако не е студен курника през зимата всички снасят, дори бройлерите. Нямам предвид да се отоплява, а да е закътана масивна постройка. Ако е при други животни още по-добре.
Аз ги взех заради красотата повече. Но дори виандота снася редовно, просто са малко по-малки яйцата от на съсекса.
Илчо Илиев - майстор
Милене, пробвали машината, вярвам,че до сега би трябвало да имаш пилета за скубане...
Би ли споделил с какво и как пробихте отворите за палците,че това май ще се окаже сложен проблем...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

Тема "Пърлене." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: