Нека намерим най-тънките цени.
griffin - майстор
Хехе ми не знам с какво е навит мотора със сигурност зъбчатките са по шумни за това казах че се надявам да се напаснат. За лагери не знам дали може да е т.к не мога да завъртя много диска на ръка белки ги чуя :-). Иначе със сигурност тресенето не ет диска тъй като при мен циркулярите не са с фабричните дискове.
nikolovvd - майстор
След като прочетох последните няколко поста реших да разопаковам моя.
Първо пробвах лазера - не свети. Потърсих шестограма за смяната на дисковете и той го няма.
Разрових кашона и намерих батерийките за лазера. Вече свети, но шестограма не открих. Оказа се, че са го заболи на машината. Пуснах машината, но тресене не забелязах. Тествах я и на най-ниските обороти - степен 1, както и на най-високите - степен 6, но тресене няма.
Прави ми обаче впечетление, че т.нар. плавно развъртане не е толкова плавно колкото очаквах и колкото съм срещал при други инструменти. Доста бързо минава през ниските обороти. Иначе е защитен от случайно включване или промяна на захвата на дръжката.
На село имам 18 см диамантина и мисля да го тествам и с теракот. Ако става, то мога да мина на следващо ниво - полагане на по-дебели плочи както и каменни облицовки. :-D
Шегувам се! Имам още да уча за тоя занаят! :roll:
fore - майстор
Пусни го няколко пъти и ще усетиш притрисане и пристъргване.

Като те чета ти и шестограма и батериите не си видял веднага. Ясно е че батериите не ги поставят в гнездата им за да не се скапят. А шестограма още с отваряне на кутията го видях че е забоден на опашката на циркуляра. Та свидетелят трябва да е надежден. :mrgreen:
пишман_майстор - майстор
Препоръчвам и да огледате при първа възможност, дали е достатъчна сложената смазка в редуктора ѝ. Че...
profesionalist_wood - майстор
Може пък да не е центрирана машината и перките опират в корпуса или лагерите да са пунта мара или пружините натискат прекалено много четките
nikolovvd - майстор
пишман_майстор написа:
Препоръчвам и да огледате при първа възможност, дали е достатъчна сложената смазка в редуктора ѝ.
Това ми бе първата мисъл като го включих за първи път. От преди демокрацията имам навика, като закупя нещо ново, първо го разглобявам и му проверя винтовете дали са затегнати, редукторите дали за смазани и за луфтове в клемите.
Нали всичко се прави да изкара гаранционния срок, а ние искаме да ни служи вечно. :-D
Passa - специалист
И аз правех така, когато купувах по маркова техника. Но там няма проблем. Тука не мога да насмогна. Много неща накупих и няма време да отварям работилница. Нали уж ги смазват тия Китайци тия Лидълки.

Отидох в най близкият Лидъл днес -накарах една от управителките да завъртя още един циркуляр- същата случка - пристъргва при запуск и после.
Ако някой има бройка която не го прави значи е уцелил изключенито. :wink:
Chefo77 - майстор
Passa, нищо лично, но аз имам 6 циркуляра (3 профи и 3 хоби) и 2 професионални зегета и, пренебрегвайки иронията ТИ, ти заявявам категорично, че никоя уважаваща себе си фирма НЕ реже ламината с циркуляр, още по-малко пък с ръчен. Ако имаш в полезрението си гъзоръки специалисти, които един що-годе прав срез не могат да направят със зегето, е нещо съвсем друго. Това, което може да бъде направено със зеге, е много много трудно да се направи с циркуляр (еле ръчен, мале, мале). Машината за ламинат сигурно върши работа ... когато нямаш зеге под ръка и задължително при прави срезове, защото някак си не мога да си представя да направиш овал или още по-малко канал с нея.
Така че, ще те помоля дане даваш мнения като последна инстанция за неща, които не са в професионалната ти компетенция, камо ли да се изказваш саркастично.
Плоскости мебелни, плотове и т.н. подобни дебели плоскости не ги коментирам, там циркуляра е ОК, но за ламинирани подови настилки ... :wink:
Passa - специалист
Как ирония, нещо не ме четеш от правилната страна колега ! :roll: Ма нали ти казах че си капацитет.

Явно живееме в различни държави. Тука ги бичат с циркуляра и каналите и всичко. Не се уважават, а бачкат. Аз няма претенции за инстанция, камоли последна.

Върховният Административен Съд е последната инстаниция.
Последна промяна от Passa на пет авг 14, 2015 4:31 pm, променено общо 3 пъти.
profesionalist_wood - майстор
Chefo77 написа:
Passa, нищо лично, но аз имам 6 циркуляра (3 профи и 3 хоби) и 2 професионални зегета и, пренебрегвайки иронията ТИ, ти заявявам категорично, че никоя уважаваща себе си фирма НЕ реже ламината с циркуляр, още по-малко пък с ръчен. Ако имаш в полезрението си гъзоръки специалисти, които един що-годе прав срез не могат да направят със зегето, е нещо съвсем друго. Това, което може да бъде направено със зеге, е много много трудно да се направи с циркуляр (еле ръчен, мале, мале). Машината за ламинат сигурно върши работа ... когато нямаш зеге под ръка и задължително при прави срезове, защото някак си не мога да си представя да направиш овал или още по-малко канал с нея.
Така че, ще те помоля дане даваш мнения като последна инстанция за неща, които не са в професионалната ти компетенция, камо ли да се изказваш саркастично.
Плоскости мебелни, плотове и т.н. подобни дебели плоскости не ги коментирам, там циркуляра е ОК, но за ламинирани подови настилки ... :wink:
Вѣрваме ти.Все пак си отдавна в тази област :)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: