Здравейте колеги,интересува ме има ли някой мнение за култиватор Bellini 140E ?

koveslav написа:... никак не е добре за скоростите при операции с често реверсиране.Не е проблем , уверявам те . Знам го , щот невата е с подобно решение , а с редуктора и съм запознат отблизо.
iivanov написа:Това е огромен проблем,ако започнеш да виждаш тези машини амортизирани след броени часове работа-разхлопани фиксатори и самоизключващи предавки.....Невата е с ремъци и при всяко "изтърваване" на ръкохватката спира,докато една такава машина е със феродов съединител и изисква постоянно превключване поне до неутрална...Всяка уважаваща себе си марка и конструкция,слага или реверс(устройство,променящо посоката на движение,без промяна на избраната предавка)или проектира съседство на първа и задна скорост...koveslav написа:... никак не е добре за скоростите при операции с често реверсиране.Не е проблем , уверявам те . Знам го , щот невата е с подобно решение , а с редуктора и съм запознат отблизо.Проблем ще е ,ако сменя скоростите в движение. Като дребна неприятност е само заставането на зъб срещу зъб и тогава трябва да си поиграе със съединителя.
Друго ме притеснява - дали този чукан има разблокировки на полуосите и дали е здраво направен "теглича". Иначе съм за дизела със стартер.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: