• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 48
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Allan - специалист
Значи Пиргето да го минавам на Лански медиум грита, според мен е около 600 грит
a fine grit на Лански сигурно е грит 1000
Bradley - специалист
няма нужда повече от 600 / ако не се лъжа сивите пръчки на лански
Bradley - специалист
Готови са на колегата камичетата от предишната страница

https://www.youtube.com/watch?v=dlG3l9sGvB4

Изображение
Изображение
Изображение
Allan - специалист
Значи добре съм се ориентирал със гритовете.
А бялата пръчка ми хареса повече като чели лекичко полира острието, пробвах я на няколко ножки за да си върнат бръснещата острота и сеи работи хем остро хем полирано, не дялка косъм но чак толкова не ми трябва, ако бръсне е достатъчно
dimitrof - напреднал
Bradley написа:
Готови са на колегата камичетата от предишната страница ...
Направо не мога да ги позная!
Огромно благодаря, както за тях, така и за инфото :partyman:
Жив и здрав!!!
egomen66 - майстор
egomen66 написа:
Подариха ми този нож. Не смея да си го ползвам. Как и с какво се точи туй чудо. :prayer:
Колега... Кога ще ме научиш да си точа ножа и с какво... :prayer:
Bradley - специалист
egomen66 написа:
egomen66 написа:
Подариха ми този нож. Не смея да си го ползвам. Как и с какво се точи туй чудо. :prayer:

С оглед на това, че ножът е красив и с колекционерска стойност и неминуемата възможност да бъде надраскано острието при заточване на ръка препоръвам да погледнеш ето тази тема http://www.metalblade.eu/viewtopic.php?f=28&t=2860 в един от ножарските форуми

ако не те устройва като цена ще мислим за нещо по-бюджетно ;)

:drinkers:
egomen66 - майстор
Bradley написа:
egomen66 написа:
egomen66 написа:

С оглед на това, че ножът е красив и с колекционерска стойност и неминуемата възможност да бъде надраскано острието при заточване на ръка препоръвам да погледнеш ето тази тема http://www.metalblade.eu/viewtopic.php?f=28&t=2860 в един от ножарските форуми

ако не те устройва като цена ще мислим за нещо по-бюджетно ;)

:drinkers:
Ще прегледам форума и ще ти отговоря... Със мобилен нет съм , и бавно ми зарежда. :partyman:
Allan - специалист
Lansky lbs6h ми хвана окото, този арканзасец ще е следващата ми придобивка.
Брадли благодаря че споделяш опита си.
dimitrof - напреднал
След като си получих камъчетата обратно (на живо изглеждат още по-добре отколкото на снимките), взех едно 21 см Делимано от кухнята (не можах да се сдържа) и с розовото дронко, шкурка 800 (тъй като нямам все още еквивалентен камък около 800 или 1200, но скоро и с такъв ще се сдобия :weedman: ), след нея и с черното камиче и ... воаляя!!! Не мога да повярвам, че Делиманото не само, че режеше с лекота принтерна хартия, ами и косми на сухо бръснеше като жилетче :supz:
Първия път, в който успявам да заточа нож само с камъни до такава острота :drinkers: Да се надявам, че съм хванал техниката вече :roll:
Утре тестовете продължават с едно Миракъл блейдче (сатърче)! Само жената да не ме изгони, че лявата ми предмишница е като зебра :lol:
Хиляди благодарности на Брадли за всичко :prayer:
Жив и здрав :partyman:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 48

Тема "Всичко за заточването" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: