• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nikolov333 - майстор
Т.е. ако сложа външна ТИ 7см и обърна прозорците с XPS 3см плътно залепен на гребен, до вътрешния ръб на стената, преди монтажа на ПВЦ дограмата е по-добре..
8180 - майстор
nikolov333 написа:
Т.е. ако сложа външна ТИ 7см и обърна прозорците с XPS 3см плътно залепен на гребен, до вътрешния ръб на стената, преди монтажа на ПВЦ дограмата е по-добре..
Колега,
Ако има къде и как да осигуриш външните 7см + 3см би трябвало да е добре, но обикновено няма место в отвора за повече от 2-3 за обръщането. Вадят старата дограма навътре и ако се постараят около трупчетата отвън е почти без разрушения и луфтове. За да стане номера трябва или да се снеме старата мазилка и да се замени с изолация или да се свие дограмата.
Това вече опира до предишния ти въпрос, който е труден организационно в обитаемо жилище.
Сваля се дограмата, облепя (обръща) се отвора с 2-3 см. фибран и после се взимат мерките за дограмата или се работи прецизно според предварителната договорка с дограмаджиите.
Каква е идеята - зидът под външната подпрозоречна дъска и самата дъска са проводими и често остават неизолирани - само на вътрешните 3см. Сравнено с околните сумарно 10см. ТИ, там се явява термомост. Отстрани и отгоре е почти същото.

И пак да повторя - използването на пяна за обръщането позволява да се запълнят останалите след дограмаджиите въздушни фуги, особено ако си го правим сами.

Уфф. Много писах днес - дано е от полза.
Успех,
nikolov333 - майстор
Не съм сигурен дали добре съм обяснил затова го нарисувах..
Прикачен файл:
Image.jpg
Image.jpg (41.51 KиБ) Видяна 1646 пъти
Притеснява ме зоната в жълто, понеже дограмата няма как да се сложи по навън и този участък остава с 3 см XPS.
piron45 - майстор
Абе я си вземи един влагоабсорбатор за зимата и ще си решиш проблема. Първата зима и при мен течеше вода от прозорците след монтажа на ПВЦ дограмата. Взех си влагоабсорбатора и проблема изчезна. Тъкмо си събирам дестилирана вода за акумулатора, за ютията на жената :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Къде греша при обръщаето на ПВЦ прозореца." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: