• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
С три предни и задна , но бавни. Максималната скорост е 3+ км/ч. Варианта с 6 скорости стига до около 13 км/ч. Ей сега разрових - в Бг се внасят от Гардения , с тяхното име , а модела е kdt 910 с. Между другото май всичките им машини са оборудвани с двигатели кама-кипор.
TMontana - специалист
То на мен може и да не ми потрябва да транспортирам нещо,но знам ли...дай линк щом си намерил,защото на мен ми излизат само руски сайтове като напиша модела.
iivanov - майстор
http://www.semenabg.com/bg/products/mot ... blokove-96 Ей тия продаваха , ама сега нещо само инвентар ми излиза. Иначе ги има в сайта на гардения антана.
Тука има един пуберт варио - много яка фрезичка. И скоростите и са по изискванията на koveslav. :-D
TMontana - специалист
Мерси колега,явно ще пообиколя из Пловдив и в крайна сметка,ако е рекъл бог... :) иска ми се нещо по-мощно,поне 10 коня,та...! :)
iivanov - майстор
У грешка съм за тт данните. Ей ги в сайта на кипор http://www.kipor.com/product/xiangxi.as ... 104&id=198
И що ти трябват коне , кат нямаш сцепно тегло? Японката ми е само седем дизелови , ама ще изяде всички тия напудрени и със звучни имена китайци. Но пък е тежък мотоблок.
TMontana - специалист
Е как защо,за повече мощност...вуйчо ми на село имаше някаква фреза от доста години,казва че била 50 м3 и като гледам как работеше с нея братовчеда...аз не искам така,искам тя да оре,а не аз да съм целия в пот след нея...! :)
koveslav - майстор
TMontana написа:
Мерси колега,явно ще пообиколя из Пловдив и в крайна сметка,ако е рекъл бог... :) иска ми се нещо по-мощно,поне 10 коня,та...! :)
С грешно мнение си за мощностите,колега.Мощност и въртящ момент са различни показатели,които при селскостопанската техника нямат нищо общо с цифрите при конвенционалната техника.Като пример-средния клас руски трактори Владимировец са едва 25 к.с. дизел,но орат в леки почви и с плуг 3Х25см...Мотокултиваторите на Антон Иванов-Пловдив бяха с Акме 8 к.с. бензин,а орат прилично с плуг 1Х20см...Все още малко от разпространената техника им се опъва в съответстващия им теглителен клас.
Нито 8-те к.с на споменатото Акме могат да се сравняват със 7-те к.с. на китайската фреза,нито споменатите к.с. на миниатюрния дизел на Белинито могат да имат нещо общо,дори и пропорционално пресметнато и сравнено с тракторния двигател.
Бих те посъветвал да пробваш някъде при познати как се работи,как се преоборудва,как се транспортира и поддържа разглежданата от теб ръчноводима техника и да си създадеш лични впечатления какво ще ти е необходимо и с какво ще се справяш с твоите си задачи.Има неподходящи варианти,при които както от недостиг на тяга и собствена тежест,така и от "да има" също може да "боли глава" при експлоатацията и стопанисването...
koveslav - майстор
Пуберт Варио е наистина доста тарикатски решен от техническа гледна точка.Скоростната кутия е самостоятелен механизъм със собствен обем масло.Крайното предаване пак е с верига,но конструкцията като цяло ми се струва доста по-надеждна от на китайците.

Прикачен файл

Pubert_Vario_10.jpg
Pubert_Vario_10.jpg (95.2 KиБ) Видяна 2618 пъти
TMontana - специалист
Може колега,не споря,ни ги разбирам много двигателите...там е работата,че нямам такъв познат,който да може да ми помогне,затова и написах тук за съвет... :) В сайта има и друго белини с повече коне 13,но по-евтино и бензин,а и дизела е 200кг.,а бензина 135кг. :)
koveslav - майстор
Мощните двигатели с голяма кубатура са за продължителни дейности.Не са предвидени и удобни за припалване през 15-на минути.Тук имаше тревожни питания за ритането на 5-6к.с. двигатели,а над 10к.с. си иска опит,предпазливост и бицепси.Работата с ръчния стартер е значително по-тежка,а малко не ми се вярва при епизодично използвана машина да се поддържа специално за нея акумулатор(ако се спреш на дизела със стартер) и т.н.На тези машини не можеш да монтираш автомобилен акумулатор,няма място.
Иди в представителството и пробвай на място-запали,подкарай,почувствай баланса на всеки модел,да ти позалитне напред назад в ръцете по-тежката машина.Виж как и колко е тежко и сложно преоборудването на различните модели,прецени ще се справяш ли сам.Може да ти се наложат няколко различни операции в един работен ден,помисли дали няма да ти пречат усложненията и усилията с по-големите модели.....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Bellini 140E" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: