• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ZMeyGorianin - майстор
То добре, но - "ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО "! А иначе са ми удобни - имат представител във Варна!
Абе 100 кинта отгоре, ама винаги прясно смляно кафе! Пък и си има дозатор под мелачката и степени на мелене.
Chefo77 - майстор
iva6ki написа:
... иначе за една мелачка за кафе даваш 100кинта отгоре ;)
http://brielbg.com/Selection%20Series/ES62.html
Абсолютни глупости. Нищо общо няма между двата типа машини, та разликата да е само мелачка ...
ZMeyGorianin - майстор
Нищо общо няма между двата типа машини
Това в полза на моя избор с мелачката ли е :?
В друг сайт обаче /май английски/ дават налягането на помпата 15 бара, а тука 19!
Chefo77 - майстор
Разбира се, че е в твоя полза!
Вземай тази с мелачката - чиста механика, но винаги прясно смляно кафе, в точната доза.
Както и да го погледнеш, една мелачка е 50-60 лева. Няма да се набуташ, спокойно :)
kozl - майстор
Това крема диска да не би да е една пластмасова шайба с процепи, затиснати от гумен "О" пръстен?
Минавайки през тесните процепи и преодолявайки със зор натиска на гумата на кЕфето му избива пяна :?
Ако тъй, ся пянатя я нема, че в пръстена ми е проблема и в магазина ич го нема.
Да са добавя - табелата на кафемашината
Прикачен файл:
BRIEL mod ES38A.jpg
А ето и крема диска и цедката
Прикачен файл:
Цедка на БРИЕЛ.jpg
Тая цедка халуминиева е направена сменяема. Да ама не моа да си набавя - НЕМА. Предлагат ми целия комплект с ръкохватката за цена >100 лв. От време на време се запушва цедката и се налага да я чистя ръчно с игла. Следващия път ще пробвам с химикале.
Последна промяна от kozl на ср авг 19, 2015 7:26 pm, променено общо 1 път.
kalpev - специалист
Зависи от машината. На масовите крем диска е просто малък отвор като принципа си го описал. Но както правилно си написал - те правят кафена пяна, не истински и плътен каймак.
При по-скъпите машини, системата се състои от клапа, която се отваря от налягането.
По принцип трудно се намира само нов крем диск. Повечето фирми направо продават нова ръкохватка с такъв.
kozl, не ти пречи докато търсиш пръстена (а, дано...), да пуснеш едно прахче за почистване на машината от натрупвания. Резултатът е осезаем.
miroki - майстор
На Делонги се продават тези пръстени, аз като реших да чистя моя и го счупих та си купих за около 16 лв. Счупих самата клапа.
Понякога няма пяна от самото кафе.
kozl - майстор
Бивш колега донесе от Германия повредена, неработеща кафе машина. Помоли ме да се пробвам да му я поправя. Отдавна бе и вече не помня кое как, но врялата вода с триците се филтрува през центрофуга. Резултата много каймак в кафето. Като недостатък доста обемна машина само до 2 дози на цикъл, при това по-продължителен и по-трудна за измиване.
Изображение
gamena666 - напреднал
На пазара има различни кафе автомати Saeco, Delongi ,Cyprus.....
Аз съм се спрял на марката SAECO. В интернет се предлагат различни модели и се колебая между следните:
SAECO INCANTO RONDO с дисплей/без дисплей
SAECO INCANTO s class
Saeco Incanto Rondo SBS s-class
Saeco incanto de luxe s
SAECO Odea Giro
SAECO conforma MIO star
SAECO –ROYAL
Saeco Magic de luxe
SAECO VILLA
Saeco Cafе Buono
Всичките са на цена 200-300 лв. Кой модел е най-добър от всички като качество на приготвеното кафе? Кой има най-евтина поддръжка и дава най-малко дефекти?
Какви са +/- те на моделите
gechev - специалист
kozl написа:
Бивш колега донесе от Германия повредена, неработеща кафе машина. Помоли ме да се пробвам да му я поправя. Отдавна бе и вече не помня кое как, но врялата вода с триците се филтрува през центрофуга. Резултата много каймак в кафето. Като недостатък доста обемна машина само до 2 дози на цикъл, при това по-продължителен и по-трудна за измиване.
Изображение
Това е Филипс. Имах такава 20 години. Страшно вкусно кафе прави и с каймак. Марката си е марка.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на кафемашина за дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: