• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Вчера мина буря, градушка, проливен дъжд. Всичко е на земята, мамка му. Да събори арматура, забита на 40 санта в земята, смятайте какво е било. Това пипер, това люти чушки, царевица, всичко е долу. Доматите прекършени, добре, че обрах за лютеница.
Мамка му, това не е било.
miroki - майстор
Гадна работа.
При нас така бе преди 6-7 г. На мястото на доматите имаше празни редове. Колкото и невероятно да изглежда. Всичко заедно с коловете бе събрано до оградата.
Все още не са ми докладвали, нашите как са след вчерашния дъжд.
kr1100 - майстор
kuger
съболезнования. Успокой се и и удари 100 гр. природа - не можеш да се бориш
След градушката веднага пръскай с бордолезов или медно съдържащи препарати лозите.
П.П. Рендето оцеля ли ?
Днес не съм ходил , че съм без Селска/Г Отг.- сутринта ми изтече ,преди малко ми я донесоха.
Последна промяна от kr1100(стар) на ср авг 19, 2015 12:07 pm, променено общо 1 път.
kuger - майстор
kr1100 написа:
kuger
съболезнования. Успокой се и и удари 100 гр. природа - не можеш да се бориш
След градушката веднага пръскай с бордолезов или медно съдържащи препарати лозите.
П.П. Рендето оцеля ли ?
Днес не съм ходил , че съм без СО- сутринта ми изтече ,преди малко ми я донесоха.
Благодаря, чак за съболезнование не съм :? Позагубих нещо, но не всичко. Малко сладка царевица, половината люти чушки са полегнали, ама май ще се изправят. На доматите върховете, ама там почти няма завръзи. Асмата почти няма поражения. Най пострада капията, почти всичко е в калта, предполагам няма да се изправи, много е натоварена.
Е, има доста поначупени клони, ама майната им.
Рендето изкара късмет :-D , малко трудно го намерих под листата после:-D
пп: За капак и авария ни остави 5-6-7 часа без ток, та стотачките бяха на свещи :-D
Ха, тоя път отървах техниката от мълниите, ама доста хорица изгоряха пак.
Andri01 - майстор
За съжаление има "изгорели" хора от и в действителния смисъл на думата от тези природни катаклизми :sad: Тъжно!
hidrazin - майстор
А мрежа против градушка поне над доматите? :!:
Вчера гледах мълниите на радарите. Бая мълнии изтряскаха ама в Румъния беше направо зверско. :-D
В момента пердашат в северна Италия, Словения и Тунис. Малко в Румъния и Австрия.
Естествено в мексиканския залив, Флорида и Бермудите. :)
Общо взето на север и на запад от нас.
Прикачен файл:
мълнии.jpg
:partyman:
kuger - майстор
hidrazin написа:
А мрежа против градушка поне над доматите? :!:
"Естествено" не :shock:
Поне над колата да бях сложил :?
:weedman:
hidrazin - майстор
Браво бре. Кое му е естественото? Моята съм я купил преди ... 4-5-6 години :? и я слагам всяка година.
Изплатила се е многократно. Опъва се за отрицателно време.
Слагам само на доматите. От мързел. Иначе съм взел и за пипера, краставиците ама вече втора година си стои навита. От мързел. :-D
А за колата - майната и. За кво ти кола като нямаш хубави домати за салата? :shock:
kuger - майстор
hidrazin написа:
Браво бре. Кое му е естественото? Моята съм я купил преди ... 4-5-6 години :? и я слагам всяка година.
Изплатила се е многократно. Опъва се за отрицателно време.
Слагам само на доматите. От мързел. Иначе съм взел и за пипера, краставиците ама вече втора година си стои навита. От мързел. :-D
А за колата - майната и. За кво ти кола като нямаш хубави домати за салата? :shock:
Естествено е в кавички, за мен означава немарливост.
Значи малко уточнение, градушката беше като съчми "девятки", и нарядко. Проблема основно беше от ураганния вятър и многото изляла се вода. Като изключа съборените върхове, по плода на доматите няма поражения, поне не съм видял, то не може да се влезе при тях.
Мани, ами и къщата протече.
За колата, ами чакай сега, от 6 месеца я имам, още и се радвам, като на младо :-D
Необходима ми е и то много, много болни около мен, включително и моята "ходова част".
Здравейте,
Това лято реших да пробвам отглеждане на домати в тенекиени кутии на балкон. Но,... се получи ето това: :sad: :?
Дали някой от вас знае какви са евентуалните причини?
Прикачен файл:
IMG_20150910_121902(1).jpg
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Тема "Домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: