Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
MamaMy - майстор
Похвали се после и със снимки на машината и на шевовете :)
nikolson - майстор
БайТанас написа:
http://www.stahlwerk-schweissgeraete.ch .?
Доста хора. У нас се продават под друго име, на малко по-висока цена, но с гаранция в България.
aig_welding - специалист
Todi7 написа:
По темата за покупка на инвертор...След по-горното нещастие,което ме споходи, си купих китаец и съм много доволен.Вече трета година ми служи вярно,като го ползвам постоянно за ВИГ заваряване.За електрожен на 3.25 изключва в големите жеги,но на 2.5 е добро.Ползвал съм го за професионално заваряване(по цял ден )и ядове не съм имал(пак в най-топлото време на лятото).
Има едни такива китайчета,също пише на тях 200А,но са по-мощни .Сини на цвят са, заварят със всякакви електроди и НЕ изключват.Кучета големи са.
Така че за китайските инвертори от тази партида,само суперлативи.
[/quote]ИзображениеАко човек се порови във форума по темите ще открие доста подбни мнения,които обаче разбираемо защо,... са минали просто ей така ......без да им обърнеш внимание![/quote]

Отзивите от потребители са едната страна на нещата. Суперлативи, партиди и т.н. няма да коментирам. Субективния фактор не подлежи на измерване.

Отзивите от сервиза също имат право да бъдат споделяни. Като такъв мога да потвърдя напълно мненията на колегите, които критикуват параметрите, надеждността, качеството на този тип изделия.

Причината да пиша и аз по темата е точно този "флагман" модел от снимката. През седмица идва по един такъв при нас за ремонт и мога да разкавам много. Най-бруталното са разминаването на амперите които обявени и които дава машината. Рекорда досега са 147 ампера, дъното бяха 110 ампера при обявени 200 ампера на табелката на машината.

Същото се отнася и за модела от линка в подписа на колега от форума.

Като оставим емоциите настрана, нещата изглеждат съвсем резонно - цената е адекватна за РЕАЛНИТЕ параметри, качество, надеждност, гаранция и прочие. Единственото ненормално в случая са ОБЯВЕНИТЕ параметри, които досега не сме установили в нито една машина от този тип.

Българския потребител хем е хитър и пресметлив за едни неща, хем позволява да го подвеждат почти доброволно за други. Ако утре навнеса Опел Корси 1.1 и ги пусна с обява "серийна Корса с турбо мотор с 380 коня" на цената на мотора 1.1, дали ще се извие опашка пред магазина ми?

Не се подигравам на хората, които нямат достатъчно финанси да купят машина с истински параметри, качество и гаранция. Не съм съгласен обаче от място като този форум да ги убеждаваме, че могат да си купят 380 к.с. Корса на цената на 1.1 мотор. Няма такъв филм. ;-)
pansim - майстор
Моето мнение напълно съвпада с по-горното. И не защото така аз искам, а защото това са факти.
Много пъти съм пускал снимки с конкретни екземпляри, отремонтирани от мен и тествани за максимален ток и имам достатъчно опит за да съм наясно....кое и как.
НИТО ЕДИН евтин китаец досега не е дал реален ток както написаното на табелата. НИТО ЕДИН!!!
За надеждност и гаранционна поддръжка, по-добре да не говоря. Не обичам да се повтарям!
Само е достатъчно да видиш описанието в сайта, където с гордост се твърди че инвертора заварява с 5мм електроди включително и алуминиеви :lol:
Предлагам защитниците на тези машини да пуснат един клип как заваряват с алуминиеви електроди.
Или с 5мм базичен електрод, както е рекламния надпис по сайтовете. :-D
pansim - майстор
Имам и въпроси:

1. Защо на въпросните машини не се пишат истинските параметри?

2. Защо няма две /2/ годишна гаранция?

3. Защо не се издават законни документи за покупка - фактура, касов бон...или ако има такива то те са откровенно незаконни?

4. Защо въпросните машини се продават нелегално от разни съмнителни мургави елементи, обикалящи с автомобили.

5.Защо се предлагат с надписи ЕСАБ и ФРОНИУС???
Сигурно има и още за питане...но нека всеки потенциален техен клиент да си зададе поне тези въпроси, преди да вземе решение.
stan73 - майстор
Да, един приятел си купи такъв, точно брандиран като ЕСАБ (доста са се оляли :axe: ). След като му добавихме по мощни елементи изкара реални 155 А (измерено с А клещи) и спокойно заварява с електроди 4. (писах подробно за това в друга подобна тема). Е, не е ясно колко ще издържи и е далеч от обещаните 200 Ампера заваръчен ток, а и се наложи да го доработим малко, но засега работи много добре.
П.П. Всеки тук се бори за голям завръчен ток, но на мен лично за домашни цели никога, повтарям никога не ми се е налагало да заварявам нещо с електроди по-големи от 2.5 (освен за тесттове ! ). С 2.5 електроди даже аз като начинаещ мога да заварявам даже и само с 60 Ампера (а 80 са достатъчни и за по-дълбок провар, а и за някой съвсем начинаещ/гъзорък).
ZMeyGorianin - майстор
Всеки тук се бори за голям завръчен ток, но на мен лично за домашни цели никога, повтарям никога не ми се е налагало да заварявам нещо с електроди по-големи от 2.5
:prayer: Алелуя!! Най-накрая след близо 100 страници да си дойдем на думата!! Естествено, че няма да дам 5-6-800 лв. за нещо което ползвам три пъти в годината и то на половината от възможностите му :idea: От там и търсенето на ефтин заместител с качество отговарящо на нуждите ми!
Така, че за всеки влак си има пътници - ако за "профитата" е оправдано закупуването на марков и скъп уред за мен не е! Добрата новина обаче е че имам избор!
agj - майстор
pansim написа:
Моето мнение напълно съвпада с по-горното. И не защото така аз искам, а защото това са факти.
Много пъти съм пускал снимки с конкретни екземпляри, отремонтирани от мен и тествани за максимален ток и имам достатъчно опит за да съм наясно....кое и как.
НИТО ЕДИН евтин китаец досега не е дал реален ток както написаното на табелата. НИТО ЕДИН!!!
За надеждност и гаранционна поддръжка, по-добре да не говоря. Не обичам да се повтарям!
Само е достатъчно да видиш описанието в сайта, където с гордост се твърди че инвертора заварява с 5мм електроди включително и алуминиеви :lol:
Предлагам защитниците на тези машини да пуснат един клип как заваряват с алуминиеви електроди.
Или с 5мм базичен електрод, както е рекламния надпис по сайтовете. :-D
А бе то и моето съвпада с горното..!АЗ също НИКОГА не съм твърдял че тока е реален !Но споровете с теб ако добре си спомняш ,бяха за съвсем други неща ....! Твоите твърдения за тия електрожени бяха ,че не можели изобщо да работят с базични електроди, не ги палели и т.н.Дори сме имали спор с теб и за ВИГ апаратите ! За тях ти също твърдеше , че те не работели добре ! И именно по повод тия безкрайни спорове ви представих снимки а по късно и няколко клипа които категорично доказват че апратите си работят съвсем добре както с базични електроди, така и на ВИГ! И понеже не успяхте да измислите нищо друго с твоя приятел Гошко ,ме изкарахте лъжец! :evil: Бил съм подменил електродите в клипа и съм представял рутилови електроди за базични и ред други глупости, които твоето приятелче тогава измисли! Което изобщо не ви прави чест!
Сега пък изведнъж измисляш ,нова версия за тия 5мм.електроди,за която до сега изобщо никои не е повдигал като въпрос !Как не се спря ...да търсиш поводи за спорове , а пък за тия алуминиеви електроди ...много добре знаеш как и с какъв инвертор могат да работят.А бе кво да говоря ,просто не ти прави чест ,....ако си решил да спориш за нещо то поне бъди последователен в твърденията си !!
agj - майстор
pansim написа:
Имам и въпроси:

1. Защо на въпросните машини не се пишат истинските параметри?

2. Защо няма две /2/ годишна гаранция?

3. Защо не се издават законни документи за покупка - фактура, касов бон...или ако има такива то те са откровенно незаконни?

4. Защо въпросните машини се продават нелегално от разни съмнителни мургави елементи, обикалящи с автомобили.

5.Защо се предлагат с надписи ЕСАБ и ФРОНИУС???
Сигурно има и още за питане...но нека всеки потенциален техен клиент да си зададе поне тези въпроси, преди да вземе решение.
На кого ги задаваш тия въпроси ? На производителите ,на търговците или на мургавите съмнителни елементи!
А незаконни неща в тая държава има още много, и то доста по страшни от това да ти продадат нещо си без фактура !
Kirilpm - специалист
Аз пък не знам,колега,защо толкова ги защитаваш,за мен най-малкото не им прави чест да имитират името на друга фирма която продава заваръчна техника,а машините да имитират името и външния вид на доста изявестни маркови машини.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: