Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
radius - майстор
За тези пари един Дженерал. А дайкините не са с особено реноме в по-специализираните форуми, сигурно има защо.
Паркетмиланов, това да топлиш до 23С 3 спални и коридор с 1 климатик при -20 ми звучи фантастично.
KingLin - майстор
Ти не го приемай буквално това :) Като е отворил вратите да не мислиш че е еднаква температурата навсякъде. Това и с колона не става. Иначе при добра изолация и добре избрано място на външното тяло е възможно да се живее с един хубав климатик за 2 до 3 помещения. Но комфорта е относително нещо. Мен ми е добре при 22 градуса а жената иска да е 26 зимата :)
VLADO66 - майстор
Пък ако можеш да си надвиеш на масрафа с кредит по енергийна ефективност http://vimax.bg/productv/9598/hiperinve ... crown.html
nikolson - майстор
М-да-а-а, Дайкин не е Дайкин, защото е с произход Чехия. А Мицубиши и Фуджицу са себе си, защото са произведени в Чайна и Тайланд. :-D :-D
Е, аз съм с Панасоник,, произведен в Малайзия. Единият е на 15 години, отоплявам офис 50м3, висок 3 метра. Другият е на шест години и отоплявам дневна 25м2, висока 255см. Не са ходили в сервиз (да не чуе дяволът), а първия е обект на редовни извращения, от сорта на това, че в офиса се пуши, а профилактика му се прави един-два пъти зимъс, пък лятото работи обикновено на отворена врата.
От друга страна, дъщеря ми ползва Дайкин от три години, в неизолирана къща, не се е оплаквала.
П.П. Миланов, това с усмивката и кафето малко като от Р. Чандлър повлияно. :lol:
nikolovvd - майстор
Преди повече от 10 години в къщата сложих един Excel 24 000 BTU. Едва ли сте чували марка.
Това е Фуджицу, но предишен модел, чийто производство е изнесено в Китай, а вътре всичко си му е японско.
Работи 10 години без профилактики и зареждане. Миналата година го свалиха, преди да продам къщата, направиха му профилактика и го монтираха на село. Сега работи втора година там.
Та мисълта ми е следната! Ако човек разполага с близък специалист по климатична техника, който е на ясно с нещата и те консултира правилно, може да случиш на нещо хем на добра цена, хем да е качествено, хем да е вечно. :)
Защото 10-12 години за един климатик си е цяла вечност. :lol:
lyubohar - майстор
И аз да се изкажа без да съм специалист.Само консуматор.
Преди 15 год. купих Панасоник инвертор 12-ка.Беше към 1200$.Доста скъп за времето си.
Работи 4 години и два пъти сдаде багажа.От сервиза ме измамиха веднаж с 400лв.втория път им теглих една.
По същото време сложих на таванската гарсониера на сина ми Елит обикновен.Голяма горещина е последния етаж.
Работи до ден днешен без никаква поддръжка,освен почистване филтри.Само жалузите му почнаха да се отварят,затварят наопаки.И ги разкарах.
Преди 10 год.сложих на родителите ми Хайер пак обикновен.И в момента си работи.За съжаление няма за кого.
При мен на мястото на панасоника сложих обикновена Мидея.Вече 7-8 години си работи без проблем.
Та си мисля,че повечето климатици вътре са си едни и същи.И е повече на късмет.
Но това са мои разсъждения.
radius - майстор
По-евтините са доста некомфортни - духне-спре.
lyubohar - майстор
Така е.Освен това са шумни.Не само вентилаторите им,ама и пластмасите от които е направено вътрешното тяло.
За спалня не са подходящи.Но пък са 2-3 пъти по евтини.
valkodav23 - помощник
Вземай една 12-ка general и не му мисли даже и 9-ка ще ти стигне.
Аз имам два апартамента,единият двустаен около 60 кв.м с преходна спалня климатик general 12 го топли без проблем целия като в най студеното малко се задъхва но не ме е оставял на студено.
Другият ми апартамент е тристаен 70 кв.м в него имам 12-ka general в хола около 30 кв.м и един ME 9-КА хиперинверторен в едната спалня около 12 кв и едни АДАКС ГЛАМОКС 1500W в другата спалня и мога да ти кажа ,че generala ми харесва повече как работи от другия климатик,а и ако го напъна ще топли без проблем целия апартамент.Първата година бях само с generala и adaxa и се справяха без проблем да подържат топло в целия апартамент
valkodav23 - помощник
Само да добавя ,че изолацията е подобна на колегата Пандов

Тема "покупка на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: