• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
TMontana - специалист
Мерси колега,ще го имам предвид казаното...аз имах предвид за по-мощен двигател,защото си мисля да може и да оре,а не само да фрезова,същото така ,че се работи по-лесно с такава машина,но ще видим...! :) Благодаря за мненията!
ZMeyGorianin - майстор
От 4-ри години обработвам 800 м2 овощна градина - чернозем. За сега между дръвчетата може да се сеят все още зеленчуци. Мястото съм го изорал един път с голям трактор преди да засея фиданките. След това на есен ора, а на пролет фрезовам с 6,5 к.с. фреза. За тази площ и почва машинката си е достатъчна.
При оране ползвам фрезите за задвижване вместо железни колела.
TMontana - специалист
Аз от четенето тук, там, открих и тази- http://www.onlinemashini.bg/motofreza-t ... -cm-/18259 колеги... :) та сега се питам, измежду трите коя е най-удачната,тази тексас май ми се вижда слабичка за оран... :)
iivanov - майстор
З♥еби го орането -с тая фреза ще фрезоваш по-дълбоко , отколкото някои малки трактори орат . Или поне от белинито.
Двора ми не го е тъпкал трактор , откакто се механизирах . На есен след първия дъжд му удрям една фреза , а на пролет преди сеене на културата , още една. Не че нямам плуг и не , че не съм орал , ама е тегава работа.
TMontana - специалист
Твоята каква е колега...трябва да се поинтересувам и за резервни части и за обслужване евентуално,че две години ще минат много бързо...а и малко се опасявам да купувам от нета,без да знам магазина,фирмата и т.н.... :)
iivanov - майстор
Имам мотоблок нева , машина среден клас и една кубота , тежък мотоблок. Невата е от нова , а куботата - втора ръка. В момента първата я ползвам само за по-деликатни операции и по-засукани места. Щот с втората , кат нищо ще бутна някой дувар. :-D
TMontana - специалист
Е,ти си се окомплектовал...твоята е лесна сега...а аз искам да имам и двете в една,а и още няколко неща,та затова ми е и труден избора! :)
iivanov - майстор
Кат'ти казвам , че ще минеш по моята пътека - вярвай ми. Исках по-тежка машина , да дърпа ремарке , да оре , вади картофи и т.н. Исках и да е нова , с гаранция , обслужване , резервни части. Бях се спрял на кипор , но тогава нямаше кой да го предложи и затова взех невата. Е , машината и ореше , и вадеше картофи , но колкото тя дърпаше , толкова и аз бутах. Ремаркето ми самоделка стана голямо и на пътя невата се справяше добре , но в угарта , не. Освен това почнах да припечелвам някой лев с нея , като се вра на места , където трактор не може да влезе . Обаче почнаха да ме търсят и за по-големи места , а там бензиновия двигател ти " изпива" немалка част от печалбата , пък оставах без ръце. Затова взех и куботата. С нея тежката работа е много по-лека.
TMontana - специалист
Е те това най-го не искам,тя да дърпа толкова,колкото аз да бутам...! :) Искам аз да вървя само след нея и да управлявам... :) Тази тексас обаче не пише двигателя какъв е ...?!
kuger - майстор
TMontana написа:
Е те това най-го не искам,тя да дърпа толкова,колкото аз да бутам...! :) Искам аз да вървя само след нея и да управлявам... :) Тази тексас обаче не пише двигателя какъв е ...?!
Пише!
Технически параметри:

Модел: Мотофреза FUSION 10B VARIO
Двигател: BriggsStratton Vanguard
Работен обем: 205 cc
Мощност: 6,5 нр
Работна ширина: 38-62-70-93 см
Вместимост на резервоара: 0,6 л
Брой мотички: 6 секции х 4 бр
Работна дълбочина: 38 см
Колела: 18"
Предавки: 2 предни,1 задна