Чираче написа: Моята къща е такава, минал съм всички етапи.Я аз да помоля за пояснение, че ме зачовърка любопитството- Има ли ст. греди твоята къща и как/къде са разположени.
Без конструктор не прави нищо
Чираче написа: Моята къща е такава, минал съм всички етапи.Я аз да помоля за пояснение, че ме зачовърка любопитството- Има ли ст. греди твоята къща и как/къде са разположени.
egomen66 написа:НЕА е е горещо валцована двойно Т греда.С какви размери като сечение трябва да бъде тя?Изчисленията могат да станат след като се уточни всяка греда колко товар носи , как и къде е приложен той върху нея (равномерно разпределен или точков).
egomen66 написа: и как трябва да се осъществи връзката греда - пояс?Чрез вбетониране на самите греди или чрез вбетониране на закладни части(планки).
BLUEPUPIL написа:По чертежа който си ми дал гредите лягат на три точки. Примерно , за първата греда от горе на доло. Тя ляга върху стоманобетоните греди от пояса. Точките са , върху стоманобетони греди с номер - 11 , 12, 13. Това означава ли , че товара е точково разпределен. Освен собствения си товар , при наклон на покрива от 15 градуса и финишно покритие от метални керемиди с тегло 7 кг. на кв. м. , плюс натоварване от сняг и вятър , сумарно към 280кг. Също трябва да се предвиди и товар на конструкцията между гредите и финишното покритие.Става въпрос , за студен вентилиран покрив. #- Да допълня - тези просвети от 6,5 и 4,5 метра , могат ли да издържат на провисване.За линейните разширения , как седи въпроса?egomen66 написа:НЕА е е горещо валцована двойно Т греда.С какви размери като сечение трябва да бъде тя?Изчисленията могат да станат след като се уточни всяка греда колко товар носи , как и къде е приложен той върху нея (равномерно разпределен или точков).egomen66 написа: и как трябва да се осъществи връзката греда - пояс?Чрез вбетониране на самите греди или чрез вбетониране на закладни части(планки).
egomen66 написа:По чертежа който си ми дал гредите лягат на три точки. Примерно , за първата греда от горе на доло. Тя ляга върху стоманобетоните греди от пояса. Точките са , върху стоманобетони греди с номер - 11 , 12, 13. Това означава ли , че товара е точково разпределен.Не, иде реч за товара върху ст. греда. Ако върху нея напр. стъпват попове да речем през около 2м. имаме точков товар (point load), ако отгоре има нагъсто разположени греди , да речем през 1м с известно приближение можем да приемем , че имаме равномерен товар (uniform load)
egomen66 написа: Освен собствения си товар , при наклон на покрива от 15 градуса и финишноСумираш като почваш отгоре надолу: 1.хора, 2.сняг, 3.метални керемиди, 4.цялата дървена констр. при тегло на дървото 550кг за кубик, 5.Всичко останало дето ще се подвизава на покрива постоянно и не е включено в горните точки... Като се спреш на определено число, казваш как тези килограми на м2 стъпват върху въпросната ст. греда и изчисляваме с какво сечение ще бъде тя.
покритие от метални керемиди с тегло 7 кг. на кв. м. , плюс натоварване от сняг и вятър , сумарно към 280кг. Също трябва да се предвиди и товар на конструкцията между гредите и финишното покритие.Става въпрос , за студен вентилиран покрив.
egomen66 написа: тези просвети от 6,5 и 4,5 метра , могат ли да издържат на провисване.За стоманата за разлика от дървото и ст. бетона, при огъване провисването не е проблем (при тези малки отвори). Или иначе казано при 6.5 метра ст. почти няма конкуренция.
egomen66 написа: За линейните разширения , как седи въпроса?Много по-добре отколкото при дървото.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: